Loviisan kaupungin vaihde lakkautetaan 1.6.2024 – yhteystiedot tulossa nykyistä laajemmin verkkosivustolle

Kaupunginhallitus päätti 22.4., että Loviisan kaupungin puhelinvaihde lakkautetaan 1.6.2024 alkaen. Sitä ennen uusitaan verkosta löytyvä kaupungin työntekijöiden ja yksiköiden yhteystietoluettelo. Muutos ei vaikuta Lovinfon asiakaspalvelunumeroon. 

Sote-palveluiden siirtyminen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hoidettavaksi 1.1.2023 romahdutti vaihteessa vastaanotettujen puheluiden määrän. Vuonna 2017 puheluja oli 38 554 kpl. Vuonna 2022 puheluita oli 25 107 kpl ja vuonna 2023 enää 8 996 kpl.

Asiakaspalvelutoimisto Lovinfon asiakasneuvojat ovat hoitaneet vaihteen muun työnsä ohessa. Syyskuussa 2023 Lovinfon asiakasneuvojien määrä väheni neljästä kolmeen.

 – Puhelinvaihteen ylläpitäminen ei ole lakisääteinen velvollisuus kunnalle, ja useat kunnat ovatkin viime vuosina luopuneet puhelinvaihteesta, vt. kaupunginjohtaja Elina Amnell-Holzhäuser kertoo.

Muutosta valmistellaan laajentamalla loviisa.fi-verkkosivustolta löytyvää kaupungin työntekijöiden ja yksiköiden yhteystietoluetteloa. Uusi yhteystietopalvelu otetaan käyttöön toukokuun loppuun mennessä. Se tulee kattamaan lähes kaikki työntekijät ja yksiköt. Uusi palvelu osaa hakea ajankohtaiset tiedot kaupungin sisäisestä tietokannasta.  

– Olemme kevään aikana suunnitellet yhteystietoluettelon päivitystä yhdessä palveluntuottajien kanssa. Kaupunginhallituksen päätöksen myötä etenemme nyt näiden suunnitelmien mukaisesti, kertoo ICT-asiantuntija Erja Lempinen.

Muutos ei vaikuta Lovinfon asiakaspalvelunumeron toimintaan. Numerosta 019 555 555 saa jatkossakin tietoa kaupungin palveluista ja vastauksia erilaisiin kaupungin toimintaa koskeviin kysymyksiin. Asiakaspalvelusta ei yhdistetä puheluita eteenpäin.

Kesä on vaihteessa rauhallisin vuodenaika, joten muutoksen ajankohta on valittu sen perusteella.

– Haluamme varmistaa, että jokainen asukas voi jatkossakin sujuvasti löytää tarvitsemansa Loviisan kaupungin yhteystiedot, Amnell-Holzhäuser painottaa.

Kuvaaja: pexels/Negative Space