Loviisan kaupunki jatkaa kuntakohtaisia koronarajoituksia 31.1.2021 saakka

covid-19

Loviisan kaupungin pandemiatyöryhmä on päättänyt jatkaa kuntakohtaisia koronarajoituksia ja -suosituksia 31.1.2021 asti muutamin muutoksin.

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua ulkotiloissa ja uusia vuoroja voidaan myöntää huomioiden sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ohjeistus siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Loviisan lukiot jatkavat etäopetuksessa 31.1.2021 asti. Tiettyjen opiskelijaryhmien osalta tähän saattaa tulla lievennyksiä, joista sovitaan erikseen koulun kanssa. Perusopetus järjestetään edelleen lähiopetuksena.

Myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) päätös kieltää tartuntatautilain 58. §:n 1. momentin nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet 30.11.2020–31.1.2021.

Aivan välttämättömiä, enintään 10 henkilön tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n syksyllä antamaa ohjetta. Välttämättömillä tilaisuuksilla tarkoitetaan esimerkiksi yrityksien ja yhdistyksien lakisääteiset ja sääntömääräiset kokoukset.

Yksityiskohtaiset tiedot voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista löytyvät Loviisan kaupungin verkkosivuilta (loviisa.fi/sosiaali- ja terveyspalvelut/ajankohtaista koronaviruksesta covid-19