Loviisan kaupunki osallistuu UUSIMAA23-valmiusharjoitukseen 29.–30.11.2023

Loviisan kaupunki harjoittelee tällä viikolla häiriötilanteen hallintaa UUSIMAA23-harjoituksessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämä UUSIMAA23-harjoitus kokoaa yhteen Uudenmaan kunnat ja hyvinvointialueet sekä muita alueellisia turvallisuustoimijoita harjoittelemaan väestönsuojelua ja yhteistoimintaa vakavassa yhteiskunnan häiriötilanteessa.

Harjoitus toteutetaan työpöytäharjoituksena virtuaalisella alustalla, joten se ei näy katukuvassa kuntalaisille. Loviisan kaupungilta harjoitukseen osallistuvat kaupungin johtoryhmä ja keskusten johtoryhmät.

UUSIMAA23-valmiusharjoitukseen arvioidaan osallistuvan lähes tuhat henkilöä noin 50:stä Uudenmaan alueella toimivasta organisaatiosta. Aluehallintovirasto järjestää valmiusharjoituksia säännöllisesti kuntien, pelastuslaitosten sekä alueen muiden viranomaisten edustajille. Harjoituksissa kunnille, viranomaisille ja muille alueellisille toimijoille sekä alueen elinkeinoelämälle tarjotaan mahdollisuus harjoitella ja kehittää omaa valmiuttaan normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Tavoitteena on kehittää osallistuvien organisaatioiden oman toimintavalmiuden lisäksi etenkin yhteistoimintaa, tilannetietoisuutta ja väestönsuojelun valmiutta.

Lisätietoja harjoituksesta Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.