Loviisan kaupunki ottaa käyttöön nopean ja helpon tien paikkatietoihin

Loviisan kaupunki ottaa käyttöön uuden paikkatietojen rajapintapalvelun (WMS/WFS), joka mahdollistaa nopean ja helpon pääsyn laajaan valikoimaan paikkatietoja, kuten karttoihin, sijaintitietoihin ja maantieteellisiin tietoihin. Palvelu on suunniteltu antamaan luotettavaa ja ajantasaista paikkatietoa erilaisiin paikkatietosovelluksiin ja -järjestelmiin.

”Paikkatiedoissa rajapintapalveluilla tarkoitetaan sähköistä palvelua, jolla paikkatietoa voidaan siirtää suoraan paikkatiedon tuottajalta tilaajalle. Aineistoja ei enää tarvitse ladata omalle koneelle, karttatiilien yhdistämisestä kokonaiseksi kartaksi, huolehtia säilymisestä tai päivittämisestä”, toteaa paikkatietoinsinööri Tuulia Kovanen.

Palvelu löytyy web-linkkinä, joka syötetään paikkatietosovellukseen (GIS). Oman ohjelman voi määrittää hakemaan rajapinnan kautta tietoa tarpeen mukaan.

Loviisan kaupungin paikkatietojen rajapintapalvelusta saa kanta- ja opaskarttoja, osoitteita sekä ajantasaista asemakaavaa. Kaikki aineistot ovat koordinaatistossa ETRSGK26 toisin sanoen EPSG:3880. Kantakartan korkeusjärjestelmä on N2000.

Molemmat karttapalvelut, rasterinmuotoinen kartta taustakuvaksi (WMS) sekä vektorimuotinen aineisto (WFS), saa aineistoksi omaan sovellukseen, johon voi tehdä kyselyjä edellä mainituilla palvelua tukevilla asiakasohjelmilla.

Loviisan kaupungin paikkatietojen rajapintapalvelu otetaan käyttöön kesäkuun aikana, ja aineistoja voi ladata niin usein kuin haluaa. Palvelun käyttöönotto edellyttää sopimusta, joka tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi. Palvelussa on vuosimaksu.

Lisätiedot

Loviisan kaupunki

Tuulia Kovanen
paikkatietoinsinööri
Kaupunkisuunnitteluyksikkö
p. 0440 555 410