Loviisan malli – hauskaa harrastaa -hanke etsii kerhotoiminnan järjestäjiä

Hauskaa harrastaa. Loviisan malli. Suomen malli. Skoj med hobby. Lovisamodellen. Finlandsmodellen.

Kumppaniksi koulujen kerhotoiminnan toteuttamiseen? Taidetta, liikuntaa tai vaikka kokkailua?

Mikäli olet kiinnostunut, tervetuloa mukaan kaikille avoimeen info- ja keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 17.3.2021 kello 18 alkaen. Tilaisuus järjestetään etänä, ja alustana toimii Teams.

Loviisan kaupunki on mukana valtakunnallisessa Suomen mallin pilottivaiheessa Loviisan malli – hauskaa harrastaa! -hankkeella. Maaliskuussa 2021 avautuu haku varsinaiseen Suomen mallin hankkeeseen lukuvuodelle 2021–2022. Loviisan kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi etsiikin nyt kumppaneita kerhotoiminnan toteuttamiseen tulevana lukuvuonna.

Tarkoituksena ei suinkaan ole tarjota jotain sellaista, mitä on jo paljon, vaan lisätä tarjontaa, madaltaa kynnystä kokeilla jotain uutta ja parhaimmillaan kannustamaan uuden, säännöllisemmän harrastuksen pariin.

Harrastushankkeen mallin tarkoituksena on tarjota maksuttomia ja mieluisia harrastuksia koululaisille välittömästi koulupäivän yhteydessä ja koulun läheisyydessä. Hanke on suunnattu perusopetuksen 1.–9. luokan oppilaille. Toteutettavat kerhot valitaan lasten toiveiden*, aikataulujen sekä ohjaajaresurssien puitteissa.

Kerhon ohjaajan tai valvojan täytyy olla täyttänyt 18 vuotta.

Lisätietoa hankkeesta löytyy muun muassa verkkosivultamme Loviisan malli – hauskaa harrastaa.

Kaikille kiinnostuneille harrastustarjoajille järjestetään avoin info- ja keskustelutilaisuus verkossa keskiviikkona 17.3.2021 kello 18 alkaen. Lisäksi kulttuuri- ja vapaa-aikatoimeen voi ottaa suoraan yhteyttä, ja miettiä yhdessä, mitä koululaisille voitaisiin tarjota.

Ilmoittautuminen Teams–keskustelutilaisuuteen

Ilmoittaudu mukaan 16.3.2021 mennessä Fanny Stam-Raville:
fanny.stam-ravi@loviisa.fi

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin ennen tilaisuutta.

* Toiveet perustuvat opetus ja kulttuuriministeriön tekemään kyselyyn 2021–2022 sekä Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen omiin koulukyselyihin maaliskuussa 2021.