Loviisan pääkirjaston aukioloaikoja supistetaan

Pääkirjaston julkisivu Huvudbibliotekets fasad

Loviisan pääkirjaston aukioloaikoja supistetaan ja ovat seuraavat 1.10.2020 alkaen:

ma klo 11–19

ti klo 11–19

ke klo 11–16

to klo 11–19

pe klo 10–16

la klo 10–14

Aukioloaikojen supistamisessa on huomioitu kirjaston asiakkaiden tarpeiden lisäksi tilojen käyttöaste. Lähikirjastojen aukiolot ovat jo huomattavasti pääkirjastoa lyhyemmät, jonka lisäksi Pernajan ja Tesjoen kirjastossa toimii asiamiesposti, joka palvelee kuntalaisia päivittäin. Aukioloaikojen supistaminen kohdistuu tämän vuoksi pääkirjastoon.

Pääkirjaston käyttö on kaikkein vilkkaimmillaan aamuisin, niin kävijä- kuin lainausmäärät huomioiden. Tämän lisäksi pääkirjastolla on ennen avaamista kiireistä varauksien, lehtien ja kirjakuljetusten käsittelyn vuoksi. Kirjastolla on myös ennen avaamista varattu vierailuaikoja koulu- ja päiväkotiryhmille, joiden palveleminen on olennaisen tärkeää lasten ja nuorten lukutaidon tukemiseksi. Lauantaisin kirjastoa käyttävät asiakkaat, jotka eivät pääse käymään kirjastolla arkipäivisin. Näistä syistä aukioloaikojen supistaminen on ajoitettu arki-iltapäiville.

Arki-illoista aukioloaikojen supistamiselle valikoitui keskiviikko ja perjantai. Perjantaisin kirjasto on ollut auki vain viiteen, jolloin aukioloaikamuutos vaikuttaa kirjaston asiakkaihin ainoastaan yhdellä tunnilla. Keskiviikkona taas kaikki lähikirjastot ovat myöhään auki, ja tarjoavat puhelinpalvelua tarvittaessa myös pääkirjaston asiakkaille, esimerkiksi lainojen uusimista varten.

Aukioloaikojen supistaminen on aina valitettavaa, mutta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa se on kirjaston asiakaspalvelun järjestämisen kannalta välttämätöntä. Kirjasto pyrkii palvelemaan asiakkaitaan tästä huolimatta parhaalla mahdollisella tavalla tulevaisuudessakin.