Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma avaa loviisalaiskotien ovet 28.–29.8.2021

Loviisan Wanhat Talot avaa yli sata vuotta vanhojen loviisalaisten puutalokotien ovet ja puutarhat kävijöille Loviisan keskustassa ja etäkohteissa Strömforsin ruukissa ja Pernajassa. Tapahtuma on avoinna lauantaina ja sunnuntaina 28.–29.8. kello 10–17.

Mukana tapahtumassa on 37 talokohdetta, joiden joukossa on myös kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin koti, Everstin linna.

Tapahtumaan sisältyy runsaasti oheisohjelmaa: seminaari, Herkkujen puisto, antiikkimarkkinat, käsityömarkkinat, Laivasillan markkinat ja kirpputoreja.

Talokohteisiin pääset tapahtumarannekkeella, jonka hinta on yhdeltä päivältä 18 euroa ja kahdelta päivältä 25 euroa.

Talokohteiden esittelyt, oheistapahtumien ohjelman ja muita lisätietoja löydät tapahtuman omilta verkkosivuilta www.loviisanwanhattalot.fi.

Kaupungin tarjoamaa ohjelmaa lauantaina ja sunnuntaina 28.–29.8.2021

Lovinfo antaa tietoa Loviisan tonteista, asumisesta, Kuningattarenrannan asuntomessualueesta ja kaupungin palveluista lauantaina ja sunnuntaina kello 9–17, Mariankatu 12 A.

Pistäydy puukoulussa, Lovisavikens skola, klo 10–17, Brandensteininkatu 27 B. Tutustu uuteen puusta rakennettuun ruotsinkieliseen yläkouluun. Suljettu seminaarin aikana sunnuntaina 29.8. klo 14–15.30.

Loviisan ääniä klo 10–17, uimakoppi Suolatorilla. Astu sisään, istu alas ja rauhoitu hetkeksi. Sinisessä uimakopissa voit kuunnella ”Sidu”-ääniteoksesta, miltä loviisalainen elämänmeno kuulostaa.

Loviisan tori avoinna lauantaina klo 7–17 ja sunnuntaina klo 10–17.

Vapaa pääsy Komendantintaloon klo 10–17, Loviisan kaupungin museo, Puistokatu 2.

Taontanäytös vesivasaralla klo 12–14, Strömforsin ruukin pajamuseo, Ruukintie 10, Ruotsinpyhtää.

Lauantaina 28.8.

Vanhojen aikakauslehtien ja kirjojen lahjoitus klo 10–17, Seurahuoneen porttikäytävä, Kuningattarenkatu 24. Tule noutamaan muun muassa taloja, maalausta ja puutarhanhoitoa käsitteleviä, kirjastosta poistettuja teoksia. Teoksia on säilytetty Seurahuoneen suljetussa kellaritilassa, eikä kirjasto ole vastuussa niiden kunnosta. Järjestäjä: Loviisan kirjasto.

Pyydämme osallistujia huomioimaan ajankohtaisen koronaturvallisuusohjeistuksen. Pidä etäisyyttä toisiin, käytä kasvomaskia, pese tai desinfioi kätesi. Tulethan vain terveenä paikalle.