Evenemanget Lovisa Historiska Hus ger tillträde till privata hem i Lovisa 28–29.8.2021

Evenemanget Lovisa Historiska Hus ger besökarna tillträde till över hundra år gamla trähus och trädgårdar i Lovisa centrum samt i Strömfors bruk och Pernå. Evenemanget är öppet på lördag och söndag 28–29.8 klockan 10–17.

I evenemanget deltar 37 hus. Bland dem finns Överstens slott, stadsdirektör Jan D. Oker-Bloms hem.

I anslutning till evenemanget bjuds det på rikligt med övrigt program: seminarium, Delikatessernas park, antikmarknad, hantverksmarknad, Skeppsbromarknaden och loppmarknader.

Ett evenemangsarmband berättigar till inträde till alla hus som deltar i evenemanget. Armbandet kostar 18 euro för en dag och 25 euro för två dagar.

Presentationerna av husen, övrigt program och ytterligare information om evenemanget hittar du på evenemangets egen webbplats www.loviisanwanhattalot.fi.

Program arrangerat av staden på lördag och söndag 28–29.8.2021

Lovinfo ger information om tomter, boende, Drottningstrandens bostadsmässområde och stadens tjänster på lördag och söndag klockan 9–17, Mariegatan 12 A.

Besök en skola byggd av trä, Lovisavikens skola, kl. 10–17, Brandensteinsgatan 27 B. Bekanta dig med en alldeles ny högstadieskola byggd av trä. Stängd under seminariet på söndag 29.8 kl. 14–15.30.

Ljud från Lovisa kl. 10–17, badhytten på Saltbodtorget. Stig in, slå dig ner och varva ner för en stund. I den blå badhytten kan du lyssna på hur livet i Lovisa låter. Ljudverket ”Sidu”.

Lovisa torg öppet lör. kl. 7–17 och sön. kl. 10–17.

Fritt inträde till Kommendantshuset kl. 10–17, Lovisa stads museum, Parkgatan 2.

Smidesuppvisning kl. 12–14, Bruksmuseet i Strömfors, Bruksvägen 10, Strömfors.

Lördag 28.8

Donering av gamla tidskrifter och böcker kl. 10–17, Societetshusets portgång, Drottninggatan 24. Kom och hämta avskrivna biblioteksböcker kring olika teman, såsom hus, målning och trädgårdsskötsel. Böckerna har förvarats i ett slutet källarutrymme på Societetshuset, biblioteket ansvarar inte för deras skick. Arrangör: Lovisa bibliotek.

Deltagarna bes att ta hänsyn till de gällande säkerhetsinstruktionerna. Håll avstånd till andra, använd ansiktsskydd, tvätta eller desinficera händerna. Kom på plats bara om du är frisk.