Loviisanjoen perkausyhteisön lainantakaus, koulu- ja päiväkotiverkko sekä kansalaisopiston johtokunta kaupunginhallituksen esityslistalla

Maanantaina 27.1.2020 kokoontuva kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevien toimenpiteiden aikataulua.

Lisäksi kaupunginhallitus ottaa kantaa Loviisanjoen perkausyhteisön pyyntöön, että Loviisan kaupunki takaisi yhteisön lyhytaikaisen, 100 000 euron pankkilainan. Tarvetta pankkilainalle ja sen takaamiselle yhteisö perustelee sillä, että valtion myöntämä tuki, 50 prosenttia kokonaiskustannuksista, maksetaan jälkikäteen ja vain suoritettuja laskuja vastaan. Näin ollen perkausyhteisön on nostettava lainaa, jolla katetaan laskuja siihen asti.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 718 400 euroa. Loviisanjoen perkausyhteisöllä ei ole omaisuutta eikä omia varoja, joita voisi käyttää lainan takuuna tai vastavakuutena. Tällä hetkellä yhteisöllä on 19 000 euron pankkilaina, josta on annettu henkilötakaukset. Tämän lisäksi maanomistajat ovat maksaneet hankkeen piirustuskuluja noin 30 000 euron verran.

Lopullisesti lainantakauksesta päättää kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallitus päättää kokouksessaan myös esittää kaupunginvaltuustolle, että se valitsee 31.5.2021 päättyvän vaalikauden ajaksi Loviisan kansalaisopiston johtokuntaan seitsemän jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet sekä nimeää valituista johtokunnan puheenjohtajan.

Kaupunginhallituksen esityslista 27.1.2020.

Päiväkoti- ja kouluverkon aikataulutusta koskeva tiedote.