Loviisanleivos-kilpailun tuomaristo selvillä – ilmoittaudu leivoskilpailuun viimeistään 9.5.

Loviisanleivos-kilpailu lähestyy ja tuomaristo on nyt nimetty. Haasta kaikki innokkaat leipurit osallistumaan ja ilmoittaudu viimeistään 9.5.!

Loviisan kaupunki julisti huhtikuun alussa uuden Loviisanleivos-kilpailun. Kilpailu on avoin kaikille. Semifinaali kisataan torstaina 12.5. kello 15 Lovisavikens skolassa. Semifinaalista 3–5 leivosta etenee lauantaina 14.5. kello 12 käytävään finaaliin, joka pidetään Komedantintalossa. Maineen ja kunnian lisäksi voittaja palkitaan Veikon Kone Loviisa Rosvallin lahjoittamalla superhienolla KitchenAid-yleiskoneella.

– Kiinnostus on ollut ilahduttavan suurta, ja kaupungilla liikkuu jo villejä huhuja salaisten kilpailuleivosten koemaistajista, nauraa hankkeen koordinaattori Nina Wiklund.

Pian myös asiantunteva finaalituomaristo saa hemmotella makunystyröitään. Graafikko, satiirikko ja Runeberg-vaikuttaja Kasper Strömman sanoo olevansa runebergintortun suhteen konservatiivinen, mutta on luvannut kokeilla idän uusia haastajia avoimin mielin. Café Favoritin yrittäjä Irene Kalkin alan asiantuntemus mitataan pikemminkin litroissa kuin maustemitoissa. Nina Ek edustaa Loviisan Yrittäjiä ja toivoo, että voittajaleivos saisi paikkansa Loviisan vetonaulojen joukossa.

Semifinaalissa jyvät akanoista erottavaa tuomaristoa luotsaa ruokapalvelupäällikkö Annika Kuusimurto.

– Olen satavarma siitä, että runebergintortulle tulee kuumat paikat. Herkkusuut ympäri maan tulevat laskemaan päiviä Loviisanpäivään, ja voittajan leipurintaitoja tullaan ihastelemaan lähellä ja kaukaa, päättää Wiklund.

Kilpailuun osallistuminen

Osallistuaksesi kilpailuun sinun tulee ilmoittautua viimeistään 9.5. sähköisesti tämän linkin kautta tai postitse: Nina Wiklund, Sivistys- ja hyvinvointikeskus – Karlskronabulevardi 8, PL 77, 07901 LOVIISA. (muista kirjoittaa nimesi ja puhelinnumerosi)

Lisäksi tule paikalle leivos ja resepti mukanasi Lovisavikens skolan ruokasaliin 12.5. viimeistään klo 14.45. Reseptiin on tärkeää merkitä selkeästi sekä raaka-aineet että valmistusohjeet. Huomioithan, että voittajaresepti julkaistaan ja sekä kaupallisilla että ei-kaupallisilla toimijoilla on oikeus leipoa ja myydä leivosta. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet. Finalisteille annetaan mahdollisuus leipoa leivoksensa uudelleen finaalia varten.

Voittajan valinta

Maun ja ulkonäön lisäksi arvioinnissa painotetaan seuraavia seikkoja:

  • Leivos sopii sekä ammattilais- että kotileipureiden leivottavaksi.
  • Leivos saa olla ”kuningatarmainen”.
  • Leivos saa viitata Loviisan historiaan.
  • Paikallisista raaka-aineista ja yhteyksistä Loviisaan sekä kauden (elokuun loppu) raaka-aineista saa lisäpisteitä.
  • Muunneltavuudesta eri ruokavalioihin sopivaksi saa lisäpisteitä.

Paras leivos voittakoon!