Megaviikonloppu on täällä – Loviisa juhlistaa nimipäiväänsä, Suomen juhlavuotta ja LWT:tä

Loviisan Wanhat Talot tapahtumassa ihmisiä kadulla

Tänään 25. elokuuta Loviisan kaupunki kaimoineen viettää nimipäiväänsä ja juhlimme sitä koko illan kestävällä ohjelmalla. Viikonloppuna järjestetään Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma, jolloin kaikki kiinnostuneet pääsevät kurkkaamaan kaupungin vanhoihin taloihin ja kadut ja torit täyttyvät tuhansista ihmisistä. Kun lisäksi tästä viikonlopusta on sata päivää Suomen 100-vuotispäivään, meillä on runsaasti syitä juhlaan.

Loviisan päivää vietetään perjantaina Kimppa-juhlassa, jonka nimi kuvastaa tapahtuman luonnetta: kaupungin asukkaat, yhdistykset ja yritykset tarjoavat ohjelmaa ja kaikki saavat osallistua.

Katsasta Loviisan päivän ohjelma ja lataa itsellesi kartan sisältävä miniesite

Kaupunki osallistuu myös Suomen 100-vuotisjuhlaan monin tavoin. Suomi 100-ohjelmasta voit lukea lisää tästä. Suomen itsenäisyyspäivään 6. joulukuuta on sata päivää, nyt alkaa lähtölaskenta.

Lauantaina ja sunnuntaina vuorossa on vuoden suurin tapahtuma, Loviisan Wanhat Talot. Osassa taloja ovet aukeavat jo tänään perjantaina.

Voit tutustua jopa 53 vanhaan taloon, museoon ja kirkkoon Loviisassa, jutella talojen asukkaiden kanssa ja nauttia rennosta tunnelmasta. Kaduilta ja sisäpihoilta löytyy kirppareita, antiikkia, pop-up-ravintoloita ja mahdollisuuksia oppia vanhojen talojen hoidosta ja remontoinnista. Tätä et voi ohittaa!

Koko ohjelman ja tietoa talokohteista löydät LWT-tapahtuman verkkopalvelusta.