Mistä nyt tuulee? -moniaistillinen näyttely pääkirjastossa 1.–28.3.2024

Mistä nyt tuulee? -moniaistillinen näyttely

Mistä nyt tuulee? on Koppaverkoston järjestämä näyttelykiertue sääilmiöistä. Näyttelyn voi kokea 1.–28.3.2024 Loviisan pääkirjastossa, Kuningattarenkatu 3.

Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa. Näyttelyssä pääsee leikkimään myös sateenkaaren ihmeellisessä hehkussa. Toiminnallinen näyttely herättää pohtimaan säätilojen vaihteluja ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Näyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ARXin taidekasvattajat Sarina Pulkka ja Laura Kauppinen sekä taiteilija Maarja Pihl-Bagdonas. Teknisestä toteutuksesta on vastannut ARXin tekninen tuottaja Juuso Suuronen yhdessä työryhmän kanssa.

Loviisassa näyttelyn yhteydessä on opastettuja tutustumiskierroksia varhaiskasvatukselle, ja mahdollisuuksien mukaan työpisteet ja opastukset ovat avoinna myös yleisölle. Draamalliset opastukset toteutetaan Loviisassa yhteistyössä Teater Fabelin kanssa.

Koppaverkosto

Koppaverkosto on lastenkulttuurin alueellinen kehittämisverkosto, johon kuuluvat Kotka, Kouvola, Hamina, Virolahti, Miehikkälä, Pyhtää sekä Loviisa. Suurimpana verkoston tuottamanavuosittaisena yhteisenä ponnistuksena tunnetaan helmikuussa järjestettävä Lasten kulttuuriviikot -tapahtuma.

Koppaverkosto on vuoden 2023 lopussa käynnistänyt Hämeenlinnan lasten kulttuurikeskus ARXin kanssa yhteistyön, jossa ARXin tuottama toiminnallinen lapsille suunnattu kiertonäyttely Mistä nyt tuulee? saatiin kiertueelle kaikkiin Kopan kuntiin. Mistä nyt tuulee? -näyttelykiertue alkoi Kouvolasta 1.9.2023 ja päättyy Loviisassa 28.3.2024.

Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Kopan toiminta pohjautuu Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton strategiseen visioon ”Lapsen oikeus kulttuuriin ja taiteeseen toteutuu”. Toimintaa toteutetaan paikallisella ja alueellisella tasolla niin, että Koppa-verkosto on merkittävä asiantuntija lastenkulttuurin kehittäjänä ja tulee tunnetuksi tekijänä koko toimialueellaan. Verkosto kasvattaa alan ammatillista osaamista ja lastenkulttuurin ammattilaisten työllistymistä.