Päiväkoti Villekulla daghemin kunto tutkitaan tammi-helmikuussa 2021

Villekulla daghem

Loviisan kaupunki teettää kattavan kuntotutkimuksen keskustassa sijaitsevan Villekulla daghemin kiinteistöstä.

Tutkimus on tilattu Ramboll Finland Oy:ltä, joka teki kiinteistössä rakennetutkimuksia lokakuussa 2020. Tutkimusraportti on julkaistu kaupungin sisäilmasivustolla. Tutkimusraportissa todetaan muun muassa, että tilan alapohjan ja ulkoseinän liittymät ovat epätiiviit. Lisäksi tuulettuvassa alapohjatilassa on maapohja, joten ryömintätilasta on todennäköisesti maaperä-ilmayhteys sisäilmaan.

Kaupunki on saanut myös Porvoon ympäristöterveydenhuollon tarkastuskertomuksen valvontasuunnitelman mukaisesta tarkastuksesta, joka tehtiin marraskuun 2020 lopussa. Ympäristöterveydenhuolto kehottaa kaupunkia korjaamaan rakennetutkimuksessa havaitut vauriot, jotka voivat vaikuttaa sisäilmaan, muun muassa epäpuhtauksien kulkeutumisen alapohjasta.

Villekulla daghemin Mariankadun puolella olevissa tiloissa tehtiin lokakuun 2020 puolivälissä rakennetutkimuksia, koska henkilöstön jäsenillä oli ilmennyt sisäilmaan liittyviä oireita. Tiloissa aiemmin tehdyt ilmastointikanaviston kunnostustyöt eivät tuoneet toivottua parannusta tilanteeseen.

Päiväkodin Råddjuren-ryhmä siirtyy 7.1.2021 tilapäisesti väistötiloihin kaupungin omistamiin parakkeihin Vanhaan Rantaan. Muutto tapahtuu koulujen joululoman aikana.

Lisätietoja:

tilapäällikkö Antti Kinnunen, puh. 0440 555 412, antti.kinnunen@loviisa.fi

varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff, puh. 044 349 3132, sofia.hoff@loviisa.fi