Porvoon ympäristöterveydenhuolto tiedottaa 20.7.2020: Koskenkylänjoen uimarannan veden bakteeripitoisuudet taas normaalit – uinnille ei enää rajoituksia

Koskenkylän uimaranta Forsdy simstrand

Loviisan Koskenkylänjoen uimarannalta 16.7.2020 otetussa vesinäytteessä ulosteperäisten bakteerien määrä oli jälleen sallituissa rajoissa.

Näin ollen suositus uimisen välttämisestä on päättynyt ja rannalla voi uida tavalliseen tapaan. Tulokset valmistuivat 20.7.2020. Erityistä syytä korkeille bakteeripitoisuuksille alkuperäisessä näytteessä ei havaittu.

Koskenkylänjoen uimarannalle annettiin torstaina 16.7.2020 suositus välttää uimista veden kohonneiden suolistobakteeripitoisuuksien vuoksi. Suolistobakteerien runsas esiintyminen voi olla merkki siitä, että myös tautia aiheuttavia mikrobeja esiintyisi vedessä normaalia enemmän.

Seuraava suunnitelman mukainen näytteenotto on elokuussa. Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan ympäristöterveydenhuollon internetsivulla osoitteessa www.porvoo.fi/veden-laadun-valvonta-yleisilla-uimarannoilla-ja-talviuintipaikoilla.