Rosk’n Roll tiedottaa: Paperi, kartonki, metalli, lasi- ja muovipakkaukset sekä tekstiilit keräykseen Loviisan jäteasemalla milloin vain

Ekopiste Ekopunkt

Rosk’n Rollin Loviisan jäteaseman niin sanottujen ekopistejätteiden, eli paperin, kartongin, metallin sekä lasi- ja muovipakkausten keräysastiat ja UFF:n tekstiilinkeräyslaatikko on siirretty jäteaseman porttien ulkopuolelle. Tämä mahdollistaa kyseisten jätelajien viemisen kierrätykseen milloin vain.

-Nyt tehty ekopistejätteiden keräysastioiden siirtäminen jäteaseman porttien ulkopuolelle on osa Loviisan jäteaseman muuttamista osin itsepalveluasemaksi. Pyrimme muutoksella siihen, että jätteistä pääsisi helpommin eroon silloin kun se itselle sopii, aukioloajoistamme riippumatta, kertoo Rosk’n Rollin aluepäällikkö Jani Immonen.

Ensi vuoden puolella projekti etenee siten, että Loviisan jäteasemalle tuodaan automaatiota, joka mahdollistaa puutarha- ja risujätteiden sekä vaarallisen jätteen tuomisen jäteasemalle myös aukioloaikojen ulkopuolella.

-Käytännössä yhdelle porteista tulee käyttöön järjestelmä, jonka avulla sähköisesti tunnistautunut asiakas pystyy avaamaan portin itse. Kyseisestä automaatioportista pääsee alueelle, johon voi jättää lajitellut puutarha- ja risujätteet sekä vaaralliset jätteet. Järjestelmää kehitetään parhaillaan ja se otetaan Loviisassa käyttöön jäteasemistamme ihan ensimmäisenä, Immonen kertoo.

Sekä keräysastioiden siirtämisellä jäteaseman porttien ulkopuolelle että automaation lisäämisellä pyritään tekemään jäteaseman käytöstä asiakkaille joustavampaa. Henkilökunta palvelee jatkossakin Loviisan jäteasemalla sen varsinaisina aukioloaikoina (ma, ke, pe klo 11–18 ja kesäkaudella [1.4.–31.10.] myös la klo 9–14).

Lisätiedot:
Jani Immonen, aluepäällikkö, Rosk’n Roll Oy Ab
jani.immonen@rosknroll.fi puh. 020 637 7033