Rosk’n Roll informerar: Nu kan papper, kartong, metall, glas- och plastförpackningar samt textilier föras till Lovisa avfallsstation för insamling när som helst

Ekopiste Ekopunkt

På Rosk´n Rolls avfallsstation i Lovisa har insamlingskärlen för det s.k. ekopunktsavfallet, det vill säga insamlingskärlen för papper, kartong, metall, glas- och plastförpackningar samt UFF:s insamlingslåda för textilier flyttats ytterom avfallsstationens portar. Det här gör det möjligt att respektive avfallsslag kan föras till återvinning när som helst.

– Det att insamlingskärlen för ekopunktsavfallet nu flyttades ytterom avfallsstationens portar är en del av att omändra Lovisa avfallsstation delvis till en självbetjäningsstation. Med omändringen strävar vi till att det skall bli enklare att göra sig av med avfallet då det passar en själv bäst, oavsett våra öppettider, berättar Rosk´n Rolls regionchef Jani Immonen.

På nästa års sida fortskrider projektet så att det på Lovisa avfallsstation införs automatiseringar, som gör det möjligt att man kan hämta trädgårds- och kvistavfall samt farligt avfall till avfallsstationen även ytterom öppettiderna.

– I praktiken tas det vid en av portarna i bruk ett system och med hjälp av det kan en kund som verifierat sig själv öppna porten. Genom den automatiska porten i fråga kommer man in på området där man kan lämna sorterat trädgårds- och risavfall samt farligt avfall. Systemet utvecklas för tillfället och det tas i bruk i Lovisa som första av våra avfallsstationer, berättar Immonen.

Både genom att förflytta insamlingskärlen ytterom avfallsstationens portar och genom att öka på automatisering strävar man till att göra avfallsstationens användning mer flexibel åt kunderna. Personalen betjänar även i fortsättningen på Lovisa avfallsstation under de egentliga öppettiderna (må, on, fr kl. 11–18 och under sommarsäsongen [1.4.–31.10.] även lö klo 9–14).

Tilläggsinformation:
Jani Immonen, regionchef, Rosk’n Roll Oy Ab
jani.immonen@rosknroll.fi tfn. 020 637 7033