Rosk’n Roll tiedottaa: Toimiva jätehuolto joulunakin

Tulevat juhlapyhät tuovat muutoksia jäteastioiden tyhjennysaikatauluihin ja jäteasemien aukioloaikoihin. Hyvällä suunnittelulla voi ehkäistä jätteen syntyä sekä välttää ruuhkat jäteastialla.

Viikoilla 52 ja 1 jäteastioiden tyhjennykset voidaan tehdä 1–2 päivää normaalia aiemmin tai myöhemmin. Jäteautot eivät kulje jouluaattona 24.12., joulupäivänä 25.12. eivätkä uudenvuodenpäivänä 1.1.2020.

Jouluviikon jäteastioiden tyhjennyksiä tehdään su 22.12.2019 alkaen. Tavallisesti maanantaisin ja tiistaisin tyhjennettävät jäteastiat tullaan tyhjentämään suurimmaksi osaksi etukäteen. Välipäivien 26.–27.12. tyhjennykset tehdään normaalin aikataulun mukaan tai yhden päivän viiveellä.

Voit tilata tekstiviesti-ilmoitukset
Jos haluat tietää tarkemmin milloin oma jäteastiasi tyhjennetään poikkeusviikoilla, voit tilata siitä tekstiviesti-ilmoituksen. Ilmoita meille oma matkapuhelinnumerosi Rosk’n Rollin sähköisessä asioinnissa tai Anna palautetta -sivun kautta.

Jäteasemat ovat arkipyhinä suljettuina
Kaikki jäteasemat ovat suljettuina 24.–26.12.2019 sekä uudenvuodenpäivänä 1.1.2020 ja loppiaisena 6.1.2020. Muutoin ne palvelevat normaalien talviaukioloaikojensa mukaisesti. Lähimmän jäteaseman aukioloajat voi tarkistaa Rosk’n Rollin nettisivuilta tai vastikään koteihin postitetusta jätehuollon seinäkalenterista.

Joulun jätteet hallitusti keräykseen

Ekopisteet pursuavat herkästi joulun aikoihin. Odota mahdollisuuksien mukaan muutama päivä pyhien jälkeen ennen hyötyjätteiden viemistä, jotta astiat ehditään tyhjentää. Mikäli jäteastia on täynnä, vie roskat lähimmälle toiselle ekopisteelle. Isommat erät kartonkia, metallia, lasi- ja muovipakkauksia voi tuoda maksutta myös jäteasemalle.

Joulukuuset hyötykäyttöön 

Rosk’n Roll kerää joulukuuset biojätekeräykseen kuuluvilta yli 5 huoneiston rivi- ja kerrostalokiinteistöiltä. Asukkaat voivat jättää kuuset jätekatoksen läheisyyteen, lukollisen katoksen ulkopuolelle viimeistään 12.1.2020. 

Kuusia vastaanotetaan maksutta kaikilla Rosk’n Rollin jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Itä-Uudellamaalla on lisäksi kuusenkeräyspisteitä, joiden yhteystiedot löytyvät Rosk’n Rollin kotisivujen Joulun jätteet -sivulta.

Lisää tietoa jätehuollon aikatauluista sekä joulun ajan lajitteluvinkit löytyvät Rosk’n Rollin kotisivuilta www.rosknroll.fi. Sivustolta on myös tulostettavissa joulun jätteiden lajitteluohje esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle.