Sähköautot jälleen myös yksityisten varattavissa

Kaupungin työntekijöiden käytössä olevat sähköauto ovat jälleen myös asukkaiden ja matkailijoiden varattavissa. Palveluun rekisteröityminen vaati tosin nyt myös käynnin asiakaspalvelutoimisto Lovinfossa muun muassa riittävän iän ja ajo-oikeuden vahvistamiseksi.

Yhteiskäyttöisten sähköautojen operointi on siirtynyt kotimaiselle Secto Automotivelle. 

Autojen käyttöönotto tapahtuu verkkoselainsovelluksen www.sectoyhteiskaytto.fi kautta. Uusi järjestelmä poikkeaa edellisestä muun muassa niin, että varausjärjestelmä toimii verkkoselaimella, ei apilla. Voit vastaisuudessa siis tehdä varauksia myös tietokoneellasi. 

Rekisteröi itsesi käyttäjäksi tietokoneellasi osoitteessa sectoyhteiskaytto.fi. Lisää koodi 84613 kohdassa ”Liittymiskoodi”. Valitse ”Liity”. Täytä lomakkeen vaatimat tiedot. Valitse ”Liity”. 

Tämän jälkeen sinun on käytävä asiakaspalvelutoimisto Lovinfossa (Mariankatu 12 A, avoinna ma-pe 9-16) esittämässä ajokorttisi. Ajokortista otetaan kopio ja sinulle myönnetään auton vuokraoikeus, mikäli täytät Secton käyttäjäehdot eli muun muassa, että olet vähintään 20-vuotias ja sinulla on ollut ajokortti viimeiset kaksi vuotta. 

Hyväksynnän jälkeen saat käyttäjätunnuksen, salasanan sekä kirjautumislinkin antamaasi sähköpostiin. Sähköpostissa on myös linkki varausjärjestelmän käyttöohjeeseen, tutustu siihen! 

Sovelluksesta näkee vapaana olevien autojen sijainnin ja akun lataustason, ja sen avulla autojen ovet avataan ja lukitaan. Autot ovat siis avaimettomia. 

Miten lataan auton? 

Loviisan sähköautot ladataan talviaikaan Raatihuoneen tai Perusturvakeskuksen pysäköintipaikoilla sijaitsevien lataustolppien avulla. Lataamiseen voit käyttää myös omalla kustannuksella yleisiä sähköautojen latausasemia. 

On tärkeää, että kytket auton latauspisteeseen käytön päätteeksi, niin seuraavakin asiakas saa pirteän auton käyttöönsä. Palautathan auton samaan paikkaan, mistä sen otit. 

Mitä maksaa? 

Auton käytöstä veloitetaan asteittain laskevan taksan mukaan. Ensimmäisen kuuden tunnin ajan tuntivuokra on 8 euroa, seitsemännestä tunnista eteenpäin 5 euroa tunti ja kolmannestatoista tunnista 3 euroa tunti. Sovelluksessa näet, mikä vuokrauksen loppusumma tulee olemaan. 

Toimintamatka noin 200 kilometriä 

Renault Zoen toimintamatka on 200–250 kilometriä vaihtelevassa ajossa. Toimintamatkan pituuteen vaikuttavat muun muassa ajotapa, kuormaus ja sääolosuhteet. Autossa on viisi istumapaikkaa ja automaattivaihteisto. 

Jos on ongelmia verkkosovelluksen kanssa, vahinkotapauksissa tai matkan katketessa muista syistä Secto Tiepalvelu palvelee 24/7 numerossa 020 792 4312.