SKAPA-kulttuuriseteli mahdollistaa taideharrastuksen jokaiselle lapselle – hae ensi lukuvuodelle nyt

Loviisassa on nyt vajaan vuoden ollut käytössä SKAPA-kulttuuriseteli, joka antaa lapsille ja nuorille perusopetuksessa mahdollisuuden maksuttomaan taideharrastukseen yhdeksi lukuvuodeksi. Kulttuuriseteli on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joille taideharrastus ei muuten olisi mahdollinen taloudellisten tai muiden painavien esteiden takia. Lukuvuodelle 2024–25 SKAPA-kulttuuriseteliä voi hakea 3.6.2024 asti.

SKAPA-kulttuurisetelin ensimmäinen vuosi Loviisassa on ollut onnistunut.

– Erään 8-vuotiaan tanssijan äiti kertoo, että lapsen iloa harrastuksen parissa on ollut sydäntä lämmittävää seurata. Eläytyminen musiikkiin on vahvaa ja lapsi uskaltaa olla oma itsensä ja on myös löytänyt itsessään paljon rohkeutta tanssiesityksissä. Muidenkin saamiemme iloisten terveisten perusteella näyttää siltä, että kulttuurisetelillä on ollut Loviisassa suuri vaikutus, kertoo kulttuurikylpykoordinaattori Johanna Lönnfors.

SKAPA-kulttuuriseteli oikeuttaa vuoden vapaaoppilaspaikkaan valinnaisen taideaineen (kuvataiteen, käsityön, musiikin, sanataiteen, tanssin, teatterin) taiteen perusopetuksessa. Opetus toteutuu Loviisassa toimivien taiteen perusopetusta tarjoavien opistojen tarjonnan kautta.

–Kehitämme toimintaa jatkuvasti. Lukuvuoden päätyttyä lähetämme palautekyselyn kaikille kulttuurisetelin saaneille, Lönnfors kertoo.

Näin haet

Hakulomake löytyy SKAPA-sivuiltamme. Hae viimeistään 3.6.2024.

Vastaus myönnetystä kulttuurisetelistä tulee sähköpostilla viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Varsinainen oppilaspaikka haetaan erikseen suoraan taideopistoilta.

SKAPA on Svenska kulturfondenin valtakunnallinen strateginen satsaus lasten ja nuorten taidekasvatukseen. Loviisan kaupungin kulttuuripalveluille on myönnetty 270 000 euroa hankerahaa vuosille 2024–26.

Lisätietoja

Kulttuurikylpykoordinaattori

Johanna Lönnfors

040 663 5732 ext-johanna.m.lonnfors@loviisa.fi

Kuvaaja: Janne Lehtinen