Tanssitassut jalkautuvat päiväkoteihin syksyllä – hanke tuo tanssin osaksi varhaiskasvatusta

Tanssi jalkautuu ensi lukuvuonna osaksi varhaiskasvatustoimintaa Loviisan kaikkiin päiväkoteihin. Loviisan Tanssiopisto haki ja sai kahdelta eri taholta hankerahaa toteuttaakseen lasten tanssin varhaiskasvatuksen kehittämishankkeen, Tanssitassut.

Hanke pitää sisällään varhaiskasvatuksen henkilökunnalle suunnatun Tanssisalkun, joka sisältää ideoita ja vinkkejä tanssin toteuttamiseksi varhaiskasvatuksessa sekä henkilökunnan koulutuksen laukun käyttöön. Tämän lisäksi Loviisan Tanssiopiston tanssinopettajat, Jenni Koistinen ja Kati Kivilahti-Fagerudd, kiertävät päiväkodeissa opettamassa tanssia.

– Ennen kaikkea haluamme tuottaa lapsille kehon ja mielen iloa, ja tehdä tanssia tutuksi taidemuotona. Tanssin varhaiskasvatuksella voidaan edistää monia lapsen kasvulle tärkeitä osa-alueita: fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia. Tanssitoiminta ei ole vain suoraviivaista liikkumista, vaan myös pysähtymistä, havainnointia ja oivaltamista, Loviisan Tanssiopiston rehtori Kati Kivilahti-Fagerudd toteaa.

– Olemme Loviisan Tanssiopistossa todella iloisia mahdollisuudesta päästä aloittamaan yhteistyö Loviisan varhaiskasvatuksen kanssa. Näin laajaa maksutonta tanssikasvatusprojektia ei tietääkseni ole aiemmin Loviisassa toteutettu, Kivilahti-Fagerudd iloitsee.

Kohderyhmänä 3–5 -vuotiaat

Tanssitassujen kohderyhmäksi on valittu 3–5 –vuotiaat. Tanssiopetus järjestetään päiväkotipäivän aikana ja pääosin päiväkotien omissa tiloissa. Tarvittaessa hankerahoituksesta voidaan kustantaa kuljetus muihin tiloihin. Opetusta on tarkoitus tarjota lapsille kerran viikossa. Tanssikertoja kertyisi lapselle noin 8–10 kertaa hankkeen aikana.

– Varhaiskasvatuksen puolesta olen iloinen, että saamme näin hienon mahdollisuuden tarjota tanssia lapsille. Meille on tärkeää, että jokaisella lapsella on mahdollisuus osallistua varhaiskasvatuksessa tapahtuvaan toimintaan. Siksi olemme kiitollisia siitä, että voimme hankkeen rahoituksen johdosta mahdollistaa kaikkien lasten osallistumisen ilman perheille kohdistuvaa lisämaksua ja, että tämä mahdollistaa kaikkien varhaiskasvatuksen yksiköiden osallistumista, iloitsee puolestaan Loviisan varhaiskasvatuksen suunnittelija Pia Nyström.

Tanssikasvatuksen tarkempi aloitusajankohta selviää syksyllä, kun varhaiskasvatuksen henkilökunnan koulutus on ensin toteutettu. Se siirtyy kevään poikkeustilanteesta johtuen syksylle.

Tukea lasten tanssin varhaiskasvatuksen kehittämishankkeelle ovat myöntäneet Alli Paasikiven Säätiö ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds Minne.

Loviisan varhaiskasvatuksella on ollut käytössä Teatterisalkku. Tanssisalkun lisäksi tulossa myös Musiikkisalkku.

Lisätietoja:

rehtori, Loviisan Tanssiopisto, Kati Kivilahti-Fagerudd, puh. 050 5921393
kati@loviisantanssiopisto.fi

varhaiskasvatuksen suunnittelija, Loviisan kaupunki, Pia Nyström, puh. 0440 555 325, pia.nystrom@loviisa.fi

Kuva: Loviisan Tanssiopisto