Tilaa kulttuurille! -keskustelutilaisuus kirjasto- ja kulttuuritiloista 15.3.2024

Loviisan kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut järjestää perjantaina 15.3.2024 kello 14 avoimen keskustelutilaisuuden Kino Marilynissä uuden kirjasto- ja kulttuuritalon tarpeellisuudesta Loviisassa. Aulassa on tarjolla kahvia 13.30 lähtien. Panelisteina on päättäjiä, virkamiehiä ja alan asiantuntijoita, ja puheenvuoron saa myös yleisö. Ilmoittautumalla 28.2. mennessä varmistat paikkasi ja tarjoilun riittävyyden. Ilmoittaudu sähköpostitse: kulttuuri@loviisa.fi.

Alustuksen tilaisuudessa pitävät Svenska Kulturfondenin toimitusjohtaja Sören Lillkung, Kulttuuri- ja taidealan keskus­järjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen sekä Raaseporin kulttuuripäällikkö Lotta Lerviks.

Paneeliin osallistuvat muun muassa valtuutetut Hanna Hurtta (vihr), Arja Isotalo (sdp) ja Thomas Rosenberg (rkp). Muita panelisteja ovat Loviisan kaupungin kirjastojohtaja Hanna Lindroos, Kulturfondenin toimitusjohtaja Sören Lillkung sekä kuvataitelija Kati Rapia. Myös talousjohtaja Fredrik Böhme ja tilapäällikkö Kenneth Albrecht ovat paikalla.

Lue panelistien esittelyt tapahtuman Facebook -sivuilta.

Yleisö voi osallistua

Kaikille Loviisan kaupungin päättäjille sekä lautakuntien jäsenille on lähtenyt henkilökohtainen kutsu saapua tilaisuuteen.

– Toivomme, että päättäjät osallistuvat tilaisuuteen, koska kulttuuri on meidän kaikkien yhteinen asia. Kulttuurissa on myös sitä vetovoimaa, jota kaupunkimme kipeästi tarvitsee, kulttuuri ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson korostaa.

Kaikki muutkin uudesta kirjasto- ja kulttuuritilasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita, ja yleisön kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.

– On harmillista, että vuodesta toiseen kirjasto- ja kulttuuritalon rakentaminen on siirtynyt pois kaupungin budjetista taloudellisiin syihin vedoten. Myöskään valtion kulttuurille varaama rahoitus ei todennäköisesti kasva lähivuosina. Voimme silti miettiä luovia keinoja, miten esimerkiksi valtio ja eri säätiöt voivat olla mukana rahoittamassa projektia. Esiselvitystyö on jo käynnissä hankkeen muodossa, Eriksson kertoo.

Ilmoittaudu mukaan

Tilaisuudessa hankesuunnittelija Jaana Laaksonen kertoo kirjasto- ja kulttuuritilahankkeen nykytilasta.

– Vastaavanlaisista tiloista ja niiden rahoittamisesta on hyviä esimerkkejä niin Suomesta kuin muualta Euroopasta. Nyt teemaa on pidettävä esillä, sillä syksyn budjettivalmistelut ovat pian käsillä. Eikä meillä ole vieläkään kunnon kirjastotilaa, kulttuuritilasta puhumattakaan, Jaana Laaksonen toteaa.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan 28.2. mennessä ja varmista paikkasi tilaisuudessa, joka luotaa ratkaisukeskeisesti Loviisan tulevaisuuteen.

Ilmoittaudu: kulttuuri@loviisa.fi