Urheilijat palkittiin Raatihuoneella 7.3.2023 – Vuoden 2022 urheilijaksi Emma Johansson

Vuoden 2022 menestyksekkäät loviisalaisurheilijat palkittiin tiistaina 7.3.2023 Loviisan Raatihuoneella järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Vuoden 2022 urheilijaksi valittiin Emma Johansson Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 8.2.2023. Lautakunta palkitsee myös muita menestyksekkäitä urheilijoita joka vuosi.

Vuoden urheilija ja menestyneet urheilijat

Koripallonpelaaja Emma Johansson valittiin vuoden urheilijaksi ja hänet palkittiin 500 euron stipendillä. Hän edustaa Kotkan Peli-Karhuja. Vuonna 2022 hän pelasi nuorten SM-sarjoissa sekä Suomen nuorten koripallomaajoukkueessa.

Koripalloilija Emma Johansson on vuoden urheilija 2022.

Menestyksekkäinä urheilijoina palkittiin Nico Gustavson, Anton Henriksson, Pinja Lindstedt ja Miko Vaarimo, kukin 200 eurolla. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta perusteli valintojansa sillä, että menestykseksi katsotaan ensisijaisesti SM-mitalisuoritus, kansainvälinen menestys tai maajoukkue-edustus tai näiden puuttuessa joku muu arvokisamenestys. Yksittäisen urheilijan menestys joukkueessa arvioidaan joukkueen tason sekä urheilijan erityisten suoritusten perusteella.

Menestyksekkäistä urheilijoista paikalle pääsivät Anton Henriksson ja Nico Gustavson.

Vuoden veteraaniurheilija

Vuoden veteraaniurheilijana palkittiin 300 eurolla yleisurheilija Stig Bäcklund Isnäs Startista. Vuoden veteraaniurheilija on 35 vuotta täyttänyt aikuisurheilija ja saavuttanut menestystä lajinsa veteraanisarjassa.

Vuoden veteraaniurheilija on Stig Bäcklund.

Hilleröd-pokaali

Hilleröd-pokaali myönnettiin Loviisan Torin P22 -salibandyjoukkueelle. Loviisan kaupungin tanskalainen ystävyyskunta Hilleröd on lahjoittanut kaupungille pokaalin, joka jaetaan vuosittain nuorelle ansioituneelle urheilijalle tai joukkueelle. Pokaali on ikuisesti kiertävä ja siihen kaiverretaan saajan nimi.

Loviisan Torin P22 –salibandyjoukkue ja lautakunnan puheenjohtaja Thomas Rosenberg.

Vuoden aktiivi

Vuoden aktiivina palkittiin Keijo Tähtinen Tesjoen kyläyhdistyksestä. Vuoden aktiiviksi valitaan henkilö, joka on tehnyt arvokasta työtä lasten ja nuorten kanssa kasvatuksellisten ja monipuolisuutta arvostavien periaatteiden mukaisesti, tai joka on toiminut pitkään yhdistyksissä aktiivisesti, ja omalla esimerkillä innostanut muita ja edistänyt toimintaa. Vuoden aktiivi palkitaan esinepalkinnolla, joka tällä kertaa oli Loviisa-tarjotin ja -mukit.

Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson ja vuoden aktiivi Keijo Tähtinen.

Lue lisää palkitsemisperusteista kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan pöytäkirjasta 8.2.2023

Asukkailta pyydettiin tammikuussa ehdotuksia palkittaviksi urheilijoiksi ilmoituksella paikallislehdissä ja kaupungin verkkosivustolla.

Palkintoja.
Hilleröd-pokaali.