Idrottare belönades på Rådhuset 7.3.2023 – Emma Johansson till årets idrottare 2022

Framgångsrika idrottare från Lovisa 2022 belönades tisdag 7.3.2023 under ett belöningstillfälle på Rådhuset i Lovisa. Emma Johansson valdes till årets idrottare 2022 på Lovisa stads kultur- och fritidsnämnds sammanträde 8.2.2023. Nämnden belönar också andra framgångsrika idrottare varje år.

Årets idrottare och framgångsrika idrottare

Korgbollsspelaren Emma Johansson valdes till årets idrottare och belönades med ett stipendium på 500 euro. Hon representerar Kotkan Peli-Karhut. 2022 spelade hon i FM-serier för ungdomar och i Finlands juniorkorgbollslandslag.

Korgbollspelare Emma Johansson är årets idrottare 2022.

Som framgångsrika idrottare belönades Nico Gustavson, Anton Henriksson, Pinja Lindstedt och Miko Vaarimo, var och en med 200 euro. Kultur- och fritidsnämnden motiverade sina val med att man i första hand anser som framgång en FM-medaljprestation, internationell framgång eller landslagsrepresentation eller i avsaknad av dessa någon annan stortävlingsframgång. Den enskilda idrottarens framgång i ett lag bedöms utifrån lagets nivå och idrottarens särskilda prestationer.

Av framgångsrika idrottare kunde Anton Henriksson och Nico Gustavson komma på plats.

Årets veteranidrottare

Som årets veteranidrottare belönades friidrottaren Stig Bäcklund från Isnäs Start med 300 euro. Årets veteranidrottare är en 35 år fylld vuxenidrottare och har uppnått framgång i sin grens veteranserie.

Årets veteranidrottare är Stig Bäcklund.

Hillerödpokalen

Hillerödpokalen beviljades till Lovisa Tors P22 innebandylag. Lovisa stads danska vänkommun Hilleröd har donerat en pokal till staden, som årligen delas ut till en ung meriterad idrottare eller ett lag. Pokalen är evigt roterande och i den graveras mottagarens namn.

Lovisa Tors P22 innebandylag och nämndens ordförande Thomas Rosenberg.

Årets aktiv

Som årets aktiv belönades Keijo Tähtinen från Tessjö byaförening. Till årets aktiv väljs en person som gjort värdefullt arbete med barn och unga enligt principer som värdesätter fostran och mångsidighet eller som länge verkat aktivt i föreningar och som med eget exempel inspirerat andra och främjat verksamheten. Årets aktiv belönas med ett föremålspris, som detta år var en Lovisabricka och Lovisamuggar.

Chef för kultur- och fritidsväsendet Leif Eriksson och årets aktiv Keijo Tähtinen.

Läs mer om belöningsgrunderna från kultur- och fritidsnämndens protokoll 8.2.2023.

Av invånarna begärdes i januari med en annons i de lokala tidningarna och på stadens webbplats förslag till idrottare som ska belönas.

Priser.
Hillerödpokalen.