Uudistunut Picnic on the Beach -tapahtuma valtaa Loviisan uimaranta Plagenin 12.7.2023!

Picnic on the Beach 12.7.2023 Rony Rex, Ylex, Fred, Saltbodan Radio, Maria Aleksandra, Live with Dub Mattas, Rytmisirkus, Live Sauna Obscura, the Floating Sauna, Vendors, Yoga and More

Suosittu tapahtuma Picnic on the Beach järjestetään Loviisan uimaranta Plagenilla poikkeuksellisesti heinäkuun puolella, keskiviikkona 12.7.2023 kello 15–21. Tapahtuman järjestää perinteisesti Loviisan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi, mutta tänä vuonna mukana suunnittelemassa on ollut ryhmä loviisalaisia nuoria. Nuoret ovat myös toteuttamassa ja rakentamassa tapahtumaa rannalle yhdessä loviisalaisen tapahtumajärjestäjä Broder Jahkobin ja kaupungin kanssa.

Kevään 2023 aikana kokoontuneiden nuorten toive oli, että kiva fiilis on yksittäistä esiintyjää tärkeämpi. Perhetapahtuma muuntuu iltaa kohden nuorten omaksi hyvän fiiliksen rantatapahtumaksi. Tässä musiikilla on tärkeä rooli.

Päivän ohjelman aloittaa kello 15.15 lapsiperheille suunnattu Rytmisirkus, ja sen jälkeen seuraa nimekkäitä DJ-artisteja, jotka vuorollaan luovat mukavaa tunnelmaa rannalle. Vauhdikkainta menoa tarjoilee illan päättävä ja YleX:n radiokanavalta tuttu Rony Rex. Lisäksi ohjelman välissä on nuorten oma Open Mic – räppäämään voi tulla kuka vaan, ja sitä säestää DJ Dub Mattas! Kello 17.15–17.30 ohjelmassa on myös Loviisan tanssiopiston yleisöäkin liikuttava show.

Melontaa, suppailua, rantapelejä, hiekkalinnakilpailua…

Heti tapahtuman alkaessa on mahdollisuus kokeilla erilaisia rantalajeja maksutta ainakin kello 18 saakka.

Rantajoogaa on tarjolla kahteen otteeseen: lapsetkin huomioivaa perhejoogaa kello 16 ja myöhemmin enemmän nuorille ja aikuisille suunnattu rantajooga kello 18 alkaen. Voit tulla kokeilemaan joogaa sellaisena kuin olet ja niissä vaatteissa, kun tulet! Kokeilu on maksuton ja kestää noin 20 minuuttia.

Myös Loviisan nuorisovaltuusto on mukana esittelemässä toimintaansa omalla teltallaan, ja nuorisotoimen nuorisoauto AutoLoBil löytyy rannalta myös.

Ja koska kyseessä on Picnic, on eväillä erityisen tärkeä rooli fiiliksen luomisessa! Omien eväiden ja Plagenin kioskin herkkujen lisäksi paikalla on tuotteineen ainakin Sakura ja Varma Nakki, lisäksi voi ostaa mansikoita, metrilakua ja jopa hattaraa!

Tapahtuman aikana osallistujat voivat myös ottaa kasvomaalauksen, pelata rantapelejä, chillata ja tavata iloisia ihmisiä!

Tervetuloa mukaan viihtymään!

Esiintyjät Picnic on the Beach -tapahtumassa:

Rytmisirkus

Loviisalainen yhtye, joka tarjoaa sekä musiikkia että musiikkileikkejä kaikille lapsille ja lapsenmielisille!

Fred

Fred Owren, joka tunnetaan Loviisassa yhtyeestä Saltbodan Radio, on soittanut levyjä jo yli 20 vuotta. Saltbodan Radio on tuonut iloa Loviisan yöelämään jo vuodesta 2008, ja nyt saamme kokea Fredin setin Plagenilla. Fred soittaa pelkästään vinyylejä ja hänen reppunsa on täynnä reggaeta, funkia, new discoa, skata ja rocksteadya.

Fred odottaa paluuta Plagenille, jossa hän vietti lapsuutensa kesät punaisessa liukumäessä, joka silloin sijaitsi rannalla. Tule tanssimaan Fredin tahtiin Picnic on the Beach -tapahtumassa!

Dub Mattas

Dub Mattas on helsinkiläinen muusikko ja DJ, jolla on suuri intohimo dub-musiikkiin. Dub Mattas luo kiehtovia äänimaisemia, joissa kuuntelijat kuljetetaan hitaiden ja unenomaisten rytmien valtakuntaan, jotka hitaasti muuttuvat raskaammiksi bassolinjoiksi ja nopeammiksi rytmeiksi.

Ivah Soundin jäsenenä Dub Mattas on soittanut dub-musiikkia ja bassomusiikkia klubeissa, festivaaleilla ja underground-tapahtumissa ympäri maata. Siitä hetkestä lähtien, kun Dub Mattas ottaa levylautaset haltuunsa, hypnoottinen sekoitus bassolinjoja, kaikuvia melodioita ja rytmisiä grooveja täyttää ilman, luoden ilmapiirin, joka on sekä kiehtova että transsendenttinen.

Maria Aleksandra

Esikoisalbumiaan työstävä reggaeartisti Maria Aleksandra tuo Loviisaan terveisiä Jamaikalta. Kuluneena vuonna ahkerasti keikkaillut artisti laulaa uskosta elämän merkityksellisyyteen, toivosta, joka tuo ihmiset yhteen ja liikuttaa kohti oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ja rakkaudesta, joka on kaiken syy, perusta ja päätepiste.

Rony Rex

Lähes vuosikymmen sitten DJ-uransa aloittanut ja vuonna 2017 musiikkidebyyttinsä tehnyt Rony Rex ammentaa tyyliinsä klubikulttuuria, housea ja kaikkea kuplivaa sekä värikästä unohtamatta pientä flirttiä popin ja indien suuntaan. Vain muutaman vuoden sisällä Ronyn kappaleilla on kuultu myös merkittäviä kansainvälisiä artisteja ja tekijöitä. Jo ennen yhtään artistijulkaisua Rony tunnettiin yhtenä Suomen taitavimmista ja luovimmista DJ:stä. Meininki ei ole tästä juuri muuttunut, vaan Rony on viime aikoina bongattu soittamasta Suomen isoimmilla festivaaleilla. Keskiviikkoisin mies tanssittaa jälleen koko kansaa YleX:n taajuuksilla Uusin klubimusa -ohjelmallaan. Pian kymmenvuotista DJ-uraansa juhlistava Rony Rex julkaisi 2022 syksyllä uuden Direct Me EP:n brittiläisellä Needwantilla.

Rony Rex

Kuva: Rony Rex

Tapahtuma on päihteetön, ja siellä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita, joita ovat esim. tilan antaminen, osallistaminen, kunnioitus ja koskemattomuus sekä oikeus oman identiteetin itsemäärittelyyn.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Päivi Komsi-Karppi, puh. 358 040 751 7449, paivi.karppi@loviisa.fi