Ett förnyat Picnic on the Beach intar Lovisa badstrand Plagen 12.7.2023!

Picnic on the Beach 12.7.2023 Rony Rex, Ylex, Fred, Saltbodan Radio, Maria Aleksandra, Live with Dub Mattas, Rytmisirkus, Live Sauna Obscura, the Floating Sauna, Vendors, Yoga and More

Det populära evenemanget Picnic on the Beach på Lovisa badstrand Plagen ordnas i år undantagsvis i juli, onsdag 12.7.2023 klockan 15–21. Som arrangör står som vanligt kultur- och fritidsväsendet i Lovisa stad men detta år har en grupp ungdomar från Lovisa aktivt deltagit i planeringen av evenemanget. Ungdomar ska också genomföra och bygga upp evenemanget på stranden tillsammans med staden och produktionsbolaget Broder Jahkob.

Ungdomarna samlades under våren 2023 och deras önskan var att bra fiilis ska väga tyngre än enskilda uppträdanden. Familjeevenemanget kommer också under kvällens lopp att förvandlas till ett stämningsfullt strandevenemang riktat speciellt till ungdomar. Här spelar musiken en viktig roll.

Först ut på programmet står klockan 15.15 Rytmisirkus med program för barnfamiljer. Därefter följer kända dj:ar som i tur och ordning skapar trevlig stämning på stranden. Kvällens sista artist Rony Rex står för den mest fartfyllda programpunkten. Rony Rex är känd från radiokanalen YleX. Mellan programpunkterna ordnas dessutom speciellt för ungdomar Open Mic – Vem som helst kan rappa till ackompanjemang av dj:n Dub Mattas. Lovisa dansinstitut uppträder klockan 17.15–17.30 med en show där publiken också får röra på sig.

Paddling, SUP-paddling, strandspel, en sandslottstävling…

Så fort evenemanget drar igång kan man prova på olika strandgrenar gratis åtminstone fram till klockan 18.

Strandyoga erbjuds vid två tillfällen. Klockan 16 erbjuds yoga för familjer och barn och från och med klockan 18 erbjuds strandjoga för ungdomar och vuxna. Du kan komma och prova på att yoga precis som du är och i de kläder du råkar ha på dig! Yogan är gratis och pågår i ungefär 20 minuter.

Ungdomsfullmäktige i Lovisa medverkar också. De har ett eget tält där de presenterar sin verksamhet. Även Lovisas ungdomsbil AutoLoBil finns med på stranden.

Och eftersom det är fråga om en picnic spelar matsäcken en viktig roll när det gäller att skapa bra fiilis! Utöver den egna matsäcken och de läckerheter som man hittar i Plagens kiosk finns åtminstone Sakura och Varma Nakki på plats med sina produkter. Dessutom finns det jordgubbar, meterlakrits och spunnet socker att köpa!

Under evenemanget kan man också få ansiktet målat, spela schack på stranden, chilla och umgås med glada människor!

Här trivs du garanterat – varmt välkommen!

Artister i evenemanget Picnic on the Beach:

Rytmisirkus

En grupp från Lovisa som bjuder på både musik ock musiklekar för alla barn och för alla med barnasinnet i behåll!

Fred

Fred Owren, känd i Lovisa från Saltbodan Radio, har spelat skivor i mer än 20 år. Saltbodan Radio har fört med sig glädje i Lovisas nattliv sedan 2008 och nu kommer vi få uppleva Freds set på Plagen under Picnic on the Beach. Fred spelar endast vinyl och hans väska är full med reggae, funk, new disco, ska och rocksteady.

Fred ser fram emot att återvända till Plagen där han spenderade sina barndomssomrar vid en röd rutschkana som på den tiden fanns på stranden. Kom och dansa till Freds rytmer på Picnic on the Beach!

Dub Mattas

Dub Mattas är en musiker och dj från Helsingfors. Med stor passion för dub skapar Dub Mattas fängslande ljudlandskap där lyssnaren transporteras till en sfär av långsamma och drömmiga rytmer som långsamt övergår i tyngre basgångar och snabbare rytmer.

Som medlem i Ivah Sound har Dub Mattas spelat dub och basmusik i klubbar, på festivaler och på undergroundevenemang runt om i landet. Så fort Dub Mattas tar kontrollen över skivspelarna fylls luften av en hypnotisk blandning av basgångar, ekande melodier och rytmiska svängar som skapar en atmosfär som är både fängslande och transcendental.

Maria Aleksandra

Reggaeartisten Maria Aleksandra, som jobbar på sitt debutalbum, för med sig vindar från Jamaika till Lovisa. Artisten, som turnerat flitigt under det senaste året, sjunger om tron på livets meningsfullhet, om hopp som för människor samman och medverkar till ett rättvisare samhälle, och om kärlek, som är alltings ursprung och slutpunkt.

Rony Rex

Rony Rex inledde sin karriär som dj för nästan tio år sedan och gjorde sin skivdebut år 2017. Rony hämtar inspiration ur klubbkulturen, house och allting bubbligt och färgglatt, detta med en blinkning till pop och indie. På bara några år har stora internationella artister och musikskapare medverkat i Ronys låtar. Redan innan Rony hade gett ut en enda låt tillsammans med en artist var han känd som en av Finlands mest talangfulla och kreativa dj:ar. Tempot ser inte ut att mattas av. Under den senaste tiden har Rony setts spela bland på Finlands största festivaler. På onsdagar, i sitt program Uusin klubimusa på YleX, får mannen hela folket att dansa igen. Rony Rex, som snart firar sitt tioårsjubileum som dj, gav under hösten 2022 ut sin nya EP Direct Me på det brittiska skivbolaget Needwant.

Evenemanget är alkohol- och drogfritt och där ska alla som deltar följa principerna för tryggare rum, vilket bland annat betyder att man ska ge andra utrymme, se till att alla får vara med samt respektera andras integritet och rätt att själva definiera sin identitet.

Rony Rex

Bild: Rony Rex

Mer information:

kulturproducent Päivi Komsi-Karppi, tfn 358 040 751 7449, paivi.karppi@loviisa.fi