Uusi aamubussivuoro Loviisan ja Helsingin välillä aloittaa 23.8.2021

linja-autoasema busstation

Yhteydet Haminasta Loviisan ja Porvoon kautta Helsinkiin ovat muutaman vuoden ajan olleet suurten muutosten alla, ja tarjonta on vähentynyt merkittävästi. Alkanut lukuvuosi toi esiin loviisalaisten opiskelijoiden tarpeen päästä kahdeksaksi Porvooseen.

Liikenne Vuorela aloittaa maanantaina 23.8.2021 liikennöinnin kello 6.15 Haminasta Loviisan ja Porvoon kautta Helsinkiin, jonne vuoro saapuu kello 9.05. Vuoro lähtee Loviisan linja-autoasemalta kello 7.15. Vanhakylän liittymässä bussi on noin 7.30.

– Saimme kyselyjä aamuvuorosta Helsinkiin. Varsinkin Loviisan alueen opiskelijat tuntuivat olevan kovin huolissaan, miten pääsevät oppilaitoksiinsa. Olen iloinen siitä, miten nopeasti saimme keskusteluyhteyden Loviisan kaupunkiin. Saimme yhdessä kartoitettua tarpeen ja mikä on mahdollisimman laajasti palveleva aikataulu. Tarjontaa tulee lisää myös toiseen suuntaan, kun auto palaa kello 10.30 Helsingistä Haminaan, kertoo Liikenne Vuorela Oy:n toimitusjohtaja Asta Vuorela.

Loviisan kaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen jatkaa:

– Vuorotarjonnan lisäys mahdollistaa paitsi opiskelijoiden liikkumisen, myös työ- ja vapaa-ajan matkojen sekä muiden asiointimatkojen tekemisen. Tämä on hartaasti odotettu ratkaisu siihen kysyntään ja tarpeeseen, josta kaupungin edustajat ovat saaneet kuulla myös Porvoossa sijaitsevien toisen asteen oppilaitoksilta ja työnantajilta. Toivottavasti tätä pikavuoroa käytetään heti alusta alkaen todella runsaasti.