Ny busstur på morgonen börjar trafikera rutten mellan Lovisa och Helsingfors 23.8.2021

linja-autoasema busstation

Liikenne Vuorela Oy sätter in en morgontur mellan Fredrikshamn och Helsingfors. Man tror att turen kommer att betjäna såväl pendlare som studerande i östra Nyland.

Trafikförbindelserna från Fredrikshamn via Lovisa och Borgå till Helsingfors har under flera år stått under stora förändringar, och utbudet har minskat påtagligt. Det nya läsåret avslöjade att studerande i Lovisa behöver ta sig till Borgå före åtta.

Liikenne Vuorela börjar köra på måndag 23.8.2021 klockan 6.15 från Fredrikshamn via Lovisa och Borgå till Helsingfors dit bussen anländer klockan 9.05. Bussen avgår från Lovisa busstation klockan 7.15. Bussen kör förbi anslutningen i Gammelby cirka 7.30.

– Vi fick förfrågningar om en morgontur till Helsingfors. Särskilt studerandena i Lovisa verkade vara oroade över hur de kommer till sina läroanstalter. Jag är glad över hur snabbt vi kunde få diskussionskontakt med Lovisa stad. Tillsammans kunde vi kartlägga behovet och göra upp en tidtabell som betjänar kunderna på mest omfattande sätt. Vi ska utöka utbudet också åt annat håll när bussen åker tillbaka till Fredrikshamn från Helsingfors klockan 10.30, berättar verkställande direktören för Liikenne Vuorela Oy Asta Vuorela.

Direktören för centralen för bildning och välfärd i Lovisa stad Kirsi Kinnunen fortsätter:

– Att utöka utbudet av bussturer möjliggör att studerandena kan åka mellan skolan och hemmet, men också att man kan göra fritidsresor och uträtta andra ärenden. Detta är en efterlängtad lösning till den efterfrågan och det behov som stadens representanter har fått höra också av andra stadiets läroanstalter och av arbetsgivare i Borgå. Vi får hoppas att man genast från början använder den här snabbturen flitigt.