Viirilän kotiseutumuseo on auki viikonloppuisin heinäkuussa

Sunnuntaina 3.7.2022 kello 14–16 vietetään perinteisiä kesäjuhlia Viirilän kotiseutumuseolla. Tervetuloa viihtymään! Viirilän kotiseutumuseo on auki heinäkuussa viikonloppuisin kello 11–16.

Kalaasiemäntä Amanda ja Marjut Ståhls pitää huolen siitä, että kesäjuhlan ohjelmassa on musiikkia ja yhteislaulua. Myös Ruotsinpyhtään työväen mieslaulajat esiintyvät, ja UF Framåt i Virböle hoitaa kahvitarjoilut sekä arpajaisia ja grillimakkaran myyntiä.

kesäjuhlat ulkona etualalla kansallispukuun pukeutunut henkilö

Länsi-Kymen kulttuuritien varrella sijaitseva Viirilän kotiseutumuseo on yksi Loviisan kaupungin kesäisin auki olevista museoista. Jos et ole vielä löytänyt Loviisan kaupungin pienintä museota, kannattaa käydä Viirilässä tänä kesänä!

Viirilän kotiseutumuseossa voit tutustua perinteisiin rakennuksiin ja talonpoikaiskulttuuriin. Kotiseutumuseo on perustettu Gräggas-nimisen tilan tontille, jonka sisarukset Else ja Florence Henriksson lahjoittivat kunnalle 1960-luvulla. Päärakennuksen pikkutupaa käytettiin asumiseen vielä 1950-luvulla. Viirilän kotiseutumuseon asuintalo on 1700-luvulta, ja se siirrettiin nykyiselle paikalleen 1880-luvulla. Pihapiirissä on myös savusauna, aitta ja liiteri. Museoesineitä on koottu alueelta, ja kokoelman noin 3 000 esinettä on käytetty maataloudessa ja alueen maatilojen arjessa.

Viirilän kotiseutumuseo

Auki heinäkuussa:
lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11–16.

Höjmossantie 4, Kuninkaankylä

Vapaa pääsy.