Virböle hembygdsmuseum öppet på helgerna i juli

Söndagen den 3.7.2022 klockan 14 inleds sommarsäsongen i Virböle hembygdsmuseum med en traditionell sommarfest! Virböle hembygdsmuseum håller öppet på veckosluten i juli klockan 11–16.

Kalasvärdinnan Amanda och Marjut Ståhls ser till att det finns musik och allsång i festprogrammet och kören Ruotsinpyhtään työväen mieslaulajat uppträder också. UF Framåt i Virböle står för kaffeserveringen och ordnar också lotteri och försäljning av grillkorv.

Virböle hembygdsmuseum, som ligger vid Västra Kymmene kulturväg, är ett av Lovisa stads sommaröppna museer. Om du inte ännu har upptäckt Lovisa stads minsta museum lönar det sig att ta sig till Virböle i sommar!

I hembygdsmuseet får du bekanta dig med traditionella byggnader och allmogekultur. Hembygdsmuseet är uppfört på hemmanet Gräggas tomt, som syskonen Else och Florence Henriksson överlät till kommunen på 1960-talet. Huvudbyggnadens lillstuga användes som bostad ännu på 1950-talet. Bostadshuset på Virböle hembygdsmuseum är från 1700-talet, och det flyttades till sin nuvarande plats på 1880-talet. På gården finns också en rökbastu, en bod och ett lider. Museets föremål har samlats in i bygden. Samlingarna består av cirka 3 000 föremål som har använts inom lantbruket och i vardagen på gårdarna i trakten.

Virböle hembygdsmuseum

Öppet i juli:
Lördagar och söndagar klockan 11–16.

Höjmossavägen 4, Kungsböle

Fritt inträde.