Viisi Loviisan valtuustoryhmää ovat sopineet kaupunginhallituksen erosta

Loviisan kaupunginvaltuuston RKP:n, SDP:n, Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten valtuustoryhmät tiedottavat 27.6.2024:

Loviisan kaupunginvaltuuston RKP:n, SDP:n, Kokoomuksen, Keskustan ja Perussuomalaisten valtuustoryhmät ovat viime viikkojen aikana käytyjen neuvotteluiden jälkeen yhdessä sopineet, että Loviisan nykyinen kaupunginhallitus eroaa.

Tämän valtuustoryhmien yhteisen sopimuksen myötä kaupunginhallitus tulee itse pyytämään eroa kaupunginvaltuustolta. Kaupunginvaltuusto tulee seuraavassa kokouksessaan elokuussa käsittelemään nykyisen kaupunginhallituksen eroanomuksen ja valitsemaan sen tilalle uuden kaupunginhallituksen. Uuden kaupunginhallituksen paikkajakoon sovelletaan valtuustoryhmien viime kuntavaalien jälkeen tehtyä neuvottelutulosta. Valtuustoryhmät ovat lisäksi yhdessä sopineet, että kaupunginhallituksen ulkopuolisille valtuustoryhmille Perussuomalaisille ja Vihreille myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginhallituksen kokouksiin tämän valtuustokauden loppuun. Näin varmistetaan kaikille valtuustoryhmille yhdenvertaisemmat mahdollisuudet osallistua kaupungin päätöksentekoon ja saada tietoa.

Valtuustoryhmien välisen sopimuksen taustana on Loviisan kunnallispolitiikassa jo jonkin aikaa vallinnut jännite. Sopimuksen tarkoituksena on varmistaa edellytykset toimivalle poliittiselle yhteistyölle, vahvistaa keskinäistä luottamusta ja turvata toimintakykyinen päätöksenteko vaalikauden loppuun saakka.

Agneta Alm                                                                  
RKP:n valtuustoryhmä                           

Satu Hämäläinen
SDP:n valtuustoryhmä     

Eero Mulli
Kokoomuksen valtuustoryhmä

Kari Hagfors                                                                                                
Keskustan valtuustoryhmä                                           

Kirsti Parikka
Perussuomalaisten valtuustoryhmä