Harrastebussi

Harrastebussi on osa Loviisan joukkoliikennettä tammi-huhtikuun 2019 ajan. Harrastebussin avulla pääset kätevästi arki-iltojen harrastuksiin tai iltamenoihin. Bussi liikennöi 14.1.2019 alkaen vappuun asti.

Loviisan kaupungin pilottihankkeessa bussi ajaa itään Tesjoelle ja länteen Vanhaankylään. Kohderyhmänä on erityisesti harrastuksiin kulkevat lapset ja nuoret. Siksi bussi kurvaakin Loviisan keskustassa Rauhalan jäähallin ja lännessä Pernajan kirkonkylän ja Koskenkylän kautta. Toki aikuisetkin matkustajat ovat tervetulleita. Jätä vaihteeksi oma auto kotiin ja hyppää Harrastebussiin!

Matka maksetaan Kyyti-mobiiliapplikaatiolla, jonka voi ladata puhelimen omasta sovelluskaupasta. Kertalippu maksaa sekä aikuisille että alle 18-vuotiaille 2 euroa. Kuukausikortti maksaa aikuisille 40 euroa, alaikäisille vain 20 euroa. Kertalippu on voimassa 60 minuuttia ostohetkestä.

Harrastebussi on osa Loviisan kaupungin kokeiluhanketta 2019. Tavoitteena on kannustaa kokeilemaan joukkoliikennettä ja lisätä sen houkuttelevuutta. Kaupunki selvittää, koetaanko harrastebussi hyväksi palveluksi ja lisääkö se joukkoliikenteen käyttöä.

Harrastebussi pysähtyy tarvittaessa jokaisella reitin varrella sijaitsevalla linja-autopysäkillä. Tarkat pysäkit löydät Kyyti-sovelluksesta. Bussi siirtyy saumattomasti reitiltä toiselle, ja sama lippu käy koko matkasi ajan.