Kyläkyyti laajenee Liljendalista Loviisan keskustan suuntaan

Kyläkyyti-palvelun liikennöintialue on laajentunut Liljendal–Koskenkylä–Vanhakylä-alueelta kattamaan myös Pernajan kirkonkylän, Hopomin, Haddomin ja Kuggomin sekä Loviisan keskustan. Myös liikennöintiajat ovat muuttuneet.

Kyläkyydin uudet palveluajat ovat arkena aamuisin kello 5.15–7.15 ja iltaisin kello 16–19. Kyläkyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteeseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee sovelluksessa noutopaikan ja määränpään, ja matka yhdistetään muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin.

– Lähdimme muokkaamaan liikennöintialuetta saamamme palautteen perusteella. Toivottavasti Kyläkyyti palvelee nyt asiakkaiden liikkumistarpeita aiempaa paremmin ja kokeilu tavoittaa lisää käyttäjiä. Palvelua voi käyttää kuka tahansa liikennöintialueen sisällä paikasta toiseen kyytiä tarvitseva, kertoo infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos.

Taustakartta: Maanmittauslaitos

Loviisassa kyyti maksaa 5 euroa. Tarjouskoodilla asiakas voi saada kaksi kyytiä ilmaiseksi. Edun saa käyttöön syöttämällä sovellukseen koodin kkloviisa (Tili > Lunasta kampanjakoodi). Loviisan kaupunkilipulla ja Itä-Uudenmaan seutulipulla voi käyttää Kyläkyytiä ilmaiseksi tallentamalla lipun tiedot Kyyti-sovellukseen.

Kyläkyyti-kokeilu jatkuu Loviisassa ja Porvoossa kevään 2019 ajan. Kyläkyyti on osa Sitran vetämää alueellisen liikkumisen palveluiden kehityshanketta, jossa testataan uusia tapoja järjestää liikkumisen palveluita harvaan asutuilla alueilla. Kokeilussa yhdistetään julkisesti tuettuja kyytejä matkan itse maksavien kyyteihin, jolloin liikkuminen ilman omaa autoa on helpompaa myös harvaan asutuilla alueilla.

Lisää tietoa Kyläkyydistä