Elävää historiaa Komendantintalossa

Aatelinrouva hienossa puvussa dam i fin kostym

1700-luvun aatelisrouvan pukeutumisnäytös ja toiminnallisia työpajoja Loviisan kaupungin museon ohjelmassa hiihtolomaviikolla.

Kureliivi, pönkkätaskut, robé – sunnuntaina 25.2. saadaan selville, miten aatelisrouva pukeutui 1700-luvulla. Historian harrastajayhdistys Loviisan Kaupungin Hywät Asukkaat näyttää ja kertoo vaihe vaiheelta, miten kerrospukeutuminen onnistuu 1700-luvun malliin Loviisan kaupungin museon Komendantintalossa.

Hiihtolomaviikolla vihitään myös käyttöön Komendantin vintti, uusi toiminnallinen työpajatila museon kolmannessa kerroksessa. Siellä pääsee itse kokeilemaan ja tutustumaan historiaan kaikilla aisteilla. Teematyöpajoja järjestetään tiistaista perjantaihin 20.–24.2. kello 13–14 Komendantin vintillä.

Hiihtolomaohjelma Komendantintalossa

Ti 20.2. klo 13–14 Komendantin vintillä: Valokuvaajan ateljee. Miten kamera oikein toimii? Ja miksi ihmiset aina näyttävät niin vakavilta vanhoissa valokuvissa? Kuvataan ja sukelletaan valokuvaamisen saloihin.

Ke 21.2. klo 13–14 Komendantin vintillä: Ruoka ja tuoksu. Mitä ennen vanhaan syötiin, ja miltä tuoksui keittiö 1800-luvulla?

To 22.2. klo 13–14 Komendantin vintillä: Liikkuvat osat. Mekaniikkatyöpajassa pohditaan miten koneet toimivat ennen sähköä ja moottoreita. Rakennetaan omia pyöriviä vempaimia.

Pe 23.2. klo 13–14 Komendantin vintillä: Villasta vaatteisiin. Miten villasta syntyy kangasta, ja mistä saatiin vaatteita ennen vanhaan? Karstataan, kehrätään ja tutustutaan menneen ajan vaatteisiin.

Su 25.2. klo 13.30–14 1700-luvun aatelisrouva aamutoimissaan. Loviisan Kaupungin Hywät Asukkaat.

Vapaa pääsy hiihtolomalomaviikon tapahtumiin. Ohjelma on kaksikielinen ja sopii kaikenikäisille historiasta innostuneille.

Näyttelyt ja tapahtumat Komendantintalossa

Komendantintalo, Loviisan kaupungin museo, Puistokatu 2.