Näyttelyt ja tapahtumat Komendantintalossa

 

Paparazzi 4.5.2021–27.2.2022

Aatos Åkerblomin valokuvia Eddie Brucen kokoelmista. Lue lisää tästä linkistä

Kansallispukujen tuuletuspiknik 15.8.2021 klo 14–16.

Nappaa eväät ja viltti mukaan! Kaikki tervetulleita, kansallispuvussa tai ilman.  Lue lisää tästä linkistä

Komendantintalon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Iveruksen arvoitus -seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Sopii 2–6 hengen porukoille, noin 12-vuotiaasta ylöspäin, jos on aikuisia mukana myös nuoremmille. Toteutuksen takana on helsinkiläinen Room Escape Running Rabbit -pakohuoneyritys.

Lue lisää klikkaamalla tästä

Komendantin vintillä – Tilapäisesti poissa käytöstä koronatartuntariskin takia

Lapsille ja muille kokeilunhaluisille käsinkosketeltavaa historiaa. Komendantintalon kolmannessa kerroksessa pääsee itse kokeilemaan ja tutustumaan historiaan kaikilla aistilla.

Etsi museohiiret!

Etsitään museohiiriä ja opitaan samalla jotain uutta museon esineistä. Onnistuneen tutkimusretken jälkeen pieniä osallistujia odottaa palkkio museon aarrearkusta. Lapsi- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita sopimuksesta. Yhteydenotot: Carina Nygård puh. 044 450 5009.