Näyttelyt ja tapahtumat Komendantintalossa 2019

Näyttelyt

Kuolemattomat – Esineiden muisti. 5.11.2019–28.3.2020

Maria Nyströmin joulu 30.11.2019–5.1.2020. Koe 1800-luvun kauppiaantalon joulu tämän vuoden joulunäyttelyssä ihastuttavassa Komendantintalossamme. Kirjailija Maria Nyströmin muistelmien perusteella koottu näyttely kertoo, miten Loviisassa vietettiin joulua ennen vanhaan.

Komendantintalon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja. Lue lisää >>

Luennot

Tisdag 12.11.2019 kl.17­–18 Jedvard Iverus dagböcker – ocensurerad småstadsvardag i sekelskiftets Lovisa
Lovisa museums första intendent Jedvard Iverus var en välkänd och rätt så originell person i sekelskiftets Lovisa. I sin dagbok beskrev han sina upplevelser av småstadslivet detaljerat och färgstarkt. Kom och hör vad Iverus egentligen skrev i sin dagbok!
Föreläsare är museets nuvarande intendent Ulrika Rosendahl

Ti 19.11.2019 klo 17–18. Jedvard Iveruksen päiväkirjat – sensuroimatonta pikkukaupunkiarkea vuosisadan vaihteen Loviisassa
Loviisan museon ensimmäinen intendentti Jedvard Iverus oli tunnettu ja hyvin persoonallinen hahmo 1800-1900 -lukujen vaihteen Loviisassa. Päiväkirjassaan Iverus kuvaili kokemuksiaan pikkukaupungin elämästä yksityiskohtaisesti ja värikkäästi. Tule kuuntelemaan mitä Iveruksen päiväkirjoissa oikein lukee!
Luennoitsijana toimii Loviisan kaupungin museon nykyinen intendentti Ulrika Rosendahl

Iveruksen arvoitus – seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Sopii 2-6 hengen porukoille, n. 12-vuotiaasta ylöspäin, jos on aikuisia mukana myös nuoremmille. Toteutuksen takana on helsinkiläinen Room Escape Running Rabbit -pakohuoneyritys. Lue lisää >>

 

Komendantin vintillä

Lapsille ja muille kokeilunhaluisille käsinkosketeltavaa historiaa. Komendantintalon kolmannessa kerroksessa pääsee itse kokeilemaan ja tutustumaan historiaan kaikilla aistilla.

Varaa opastus ryhmällesi!

Ryhmäopastukset tilauksesta arkisin aukioloaikoina 20 €. Muina aikoina sekä lauantaisin ja pyhäpäivisin 40 €.
Puh. 040 660 4517 tai 044 450 5009.

Ovenavausmaksu ryhmille aukioloajan ulkopuolella 20 € mikäli ryhmällä on oma opas.

Tutkimusretkelle museoon

Etsitään museohiiriä ja opitaan samalla jotain uutta museon esineistä. Onnistuneen tutkimusretken jälkeen pieniä osallistujia odottaa palkkio museon aarrearkusta. Lapsi- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita sopimuksesta. Yhteydenotot: Carina Nygård puh. 044 450 5009.