Näyttelyt ja tapahtumat Komendantintalossa 2019

Kesänäyttely 2019: Kartanon maailma

Ruotsinpyhtään Kulla – kahden naisen elämäntyö

7.5.-29.9.2019

Kullan kartanon 600-vuotisjuhlanäyttely on esillä Loviisan kaupungin museossa kesällä 2019.

 

Kansallispuvun tuuletuspiknik ma 5.8.2019 klo 16:00

Maantantaina 5. elokuuta kello 16:00 juhlitaan kansallispuvun syntymäpäivää kansallispukujen tuuletuspiknikillä Loviisan kaupungin museon puutarhassa! Ohjelmassa kansantanssia ja kansallispukujen esittelyä.

Komendantintalon puisto, Puistokatu 2 Loviisa Lue lisää >>

Iveruksen arvoitus – seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Sopii 2-6 hengen porukoille, n. 12-vuotiaasta ylöspäin, jos on aikuisia mukana myös nuoremmille. Toteutuksen takana on helsinkiläinen Room Escape Running Rabbit -pakohuoneyritys. Lue lisää >>

Komendantintalon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja. Lue lisää >>

Komendantin vintillä

Lapsille ja muille kokeilunhaluisille käsinkosketeltavaa historiaa. Komendantintalon kolmannessa kerroksessa pääsee itse kokeilemaan ja tutustumaan historiaan kaikilla aistilla.

Varaa opastus ryhmällesi!

Ryhmäopastukset tilauksesta arkisin aukioloaikoina 20 €. Muina aikoina sekä lauantaisin ja pyhäpäivisin 40 €.
Puh. 040 660 4517 tai 044 450 5009.

Ovenavausmaksu ryhmille aukioloajan ulkopuolella 20 € mikäli ryhmällä on oma opas.

Tutkimusretkelle museoon

Etsitään museohiiriä ja opitaan samalla jotain uutta museon esineistä. Onnistuneen tutkimusretken jälkeen pieniä osallistujia odottaa palkkio museon aarrearkusta. Lapsi- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita sopimuksesta. Yhteydenotot: Carina Nygård puh. 044 450 5009.