Näyttelyt ja tapahtumat Komendantintalossa

Sadan kylän seutu

Näyttely Loviiisan kaupungin museossa.
23.6.2020 – 7.3.2021

Loviisan kaupungin museon näyttely Sadan kylän seutu tuo kylät museoon. Näyttely on muistutus siitä, että koko Loviisan seutu on täynnä historiaa ja kiinnostavia tarinoita. Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Loviisan museon joulu

1.12.2020–13.1.2021

Vanhat maaseudun jouluperinteet tulevat tänä vuonna tutuksi Loviisan kaupungin museossa. Entisajan joulu Loviisan seudulla oli täynnä kansanperinteitä ja rituaaleja uuden vuoden kynnyksellä. Museon joulunäyttely on auki adventista Nuuttiin, ja joulunäyttelystä julkaistaan myös välähdyksiä museon Facebook- ja Instagramtilillä, hashtagillä #loviisanmuseonjoulu, joten sitäkin kautta voi tutustua entisajan joulunviettoon turvallisesti kotisohvalta.

Komendantintalon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Iveruksen arvoitus – seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Sopii 2-6 hengen porukoille, n. 12-vuotiaasta ylöspäin, jos on aikuisia mukana myös nuoremmille. Toteutuksen takana on helsinkiläinen Room Escape Running Rabbit -pakohuoneyritys.

Lue lisää klikkaamalla tästä

Komendantin vintillä – Tilapäisesti poissa käytöstä coronatartuntariskin takia

Lapsille ja muille kokeilunhaluisille käsinkosketeltavaa historiaa. Komendantintalon kolmannessa kerroksessa pääsee itse kokeilemaan ja tutustumaan historiaan kaikilla aistilla.

Etsi museohiiret!

Etsitään museohiiriä ja opitaan samalla jotain uutta museon esineistä. Onnistuneen tutkimusretken jälkeen pieniä osallistujia odottaa palkkio museon aarrearkusta. Lapsi- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita sopimuksesta. Yhteydenotot: Carina Nygård puh. 044 450 5009.