Näyttelyt ja tapahtumat Komendantintalossa 2019

Näyttelyt

Kuolemattomat – Esineiden muisti. 5.11.2019–28.3.2020. Näyttely ”Kuolemattomat – esineiden muisti” tutkii, kuinka esineet voivat tallentaa jälkiä menneiltä ajoilta. Loviisan kaupungin museossa on esillä sekä ennestään tunnettuja helmiä että tähän asti huomaamatta jääneitä aarteita museon kokoelmista. Näyttelyssä on mukana myös taiteilijoita, jotka ovat luoneet uutta, jännittävää taidetta lähtökohtana museon kokoelmista peräsin olevat kuvat ja esineet.

Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä.

Maria Nyströmin joulu 30.11.2019–5.1.2020. Koe 1800-luvun kauppiaantalon joulu tämän vuoden joulunäyttelyssä ihastuttavassa Komendantintalossamme. Kirjailija Maria Nyströmin muistelmien perusteella koottu näyttely kertoo, miten Loviisassa vietettiin joulua ennen vanhaan.

Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Komendantintalon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Iveruksen arvoitus – seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Sopii 2-6 hengen porukoille, n. 12-vuotiaasta ylöspäin, jos on aikuisia mukana myös nuoremmille. Toteutuksen takana on helsinkiläinen Room Escape Running Rabbit -pakohuoneyritys.

Lue lisää klikkaamalla tästä

 

Komendantin vintillä

Lapsille ja muille kokeilunhaluisille käsinkosketeltavaa historiaa. Komendantintalon kolmannessa kerroksessa pääsee itse kokeilemaan ja tutustumaan historiaan kaikilla aistilla.

Varaa opastus ryhmällesi!

Ryhmäopastukset tilauksesta arkisin aukioloaikoina 20 €. Muina aikoina sekä lauantaisin ja pyhäpäivisin 40 €.
Puh. 040 660 4517 tai 044 450 5009.

Ovenavausmaksu ryhmille aukioloajan ulkopuolella 20 € mikäli ryhmällä on oma opas.

Tutkimusretkelle museoon

Etsitään museohiiriä ja opitaan samalla jotain uutta museon esineistä. Onnistuneen tutkimusretken jälkeen pieniä osallistujia odottaa palkkio museon aarrearkusta. Lapsi- ja koululaisryhmät ovat tervetulleita sopimuksesta. Yhteydenotot: Carina Nygård puh. 044 450 5009.