Harjurinteen koulun välipohjarakenteesta löydetty kohonneita kosteuspitoisuuksia

Harjurinteen koulu talvella Harjurinne skolan på vintern

Hiihtoloman aikana Loviisan Harjurinteen koulun uudemmassa osassa tehdyissä tutkimuksissa muun muassa avattiin yhden opetussolun sisäkattorakenteita. Tutkitun solun välipohjan kosteuspitoisuus on kohonnut.

Tutkimuksissa on avattu toisessa kerroksessa sijaitsevan opetussolun, eli usean vierekkäisen luokkahuoneen rakenteita. Betonilaatoista koostuvassa välipohjassa eli sisäkatossa on havaittu kohonneita kosteuspitoisuuksia.

Loviisan kaupungin tilapalveluiden käsityksen mukaan kosteus saattaa olla peräisin rakennusajoilta.

– Asialle ei ole tähän astisissa tutkimuksissa löytynyt muuta selitystä, mutta sitä selvitetään, kertoo tilapäällikkö Antti Kinnunen.

Ensimmäinen askel on tutkitun opetussolun sulkeminen ja kuivaaminen.

– Tämä johtaa siihen, että kaikki koulun uuden puolen välipohjat tutkitaan. Nyt tehtävät toimenpiteet antavat osviittaa siitä, miten pitkäkestoisesta ja laajasta korjauksesta on kyse ja millaisiin tilapäisratkaisuihin ryhdytään, sanoo Kinnunen.

Tilapäisjärjestelyt käyttöön heti

Nyt korjattavassa opetussolussa toimivat tällä hetkellä erityisopettaja, koulukuraattori ja kolme luokkaa.

Harjurinteen koulun rehtori Laura Tenhusen mukaan näiden luokkien osalta on ryhdytty tilapäisjärjestelyihin. Koulu tiedottaa järjestelyistä Wilman kautta tarkemmin viikon 9 alussa. Kaikki oppilaat saapuvat maanantaina normaalisti kouluun.

Loviisan kaupungin ja koulun uudemman osan rakentaneen rakennusyhtiö Skanskan väliset neuvottelut jatkuvat.

Lue lisää Harjurinteen koulun tilanteesta