Harjurinteen sisäkaton romahtamisen syyt selvitetään

Loviisan Harjurinteen koulun uuden puolen ruokasalin sisäkattoa on tiistain vastaisena yönä romahtanut noin 60 neliömetrin verran. Kaupunki tutkii romahtamisen syytä ja myös pelastusviranomaiset tutkivat tapahtumaa. Myös talon rakentaneen rakennusyhtiö Skanskan edustajat on kutsuttu paikalle.

Tiistaina 20.11.2018 romahtanut katto sijaitsi ruokasalin käytävän yläpuolella. Sisäkaton rakenteet ovat vetäneet mukaansa kattolevyt, eristeet, elektroniikkaa ja putkia. Pieni määrä rikkoutuneen lämmitysputken vettä on vuotanut lattialle. Koulu on suljettu turvallisuussyistä ja tapahtuman syitä tutkitaan.

Ruokasali on ollut noin 170 oppilaan ja lukio-opiskelijan sekä heidän opettajiensa käytössä. Oppilaat ja opiskelijat kuljetetaan linja-autolla Edupolin tiloihin lounaalle ainakin kuluvan viikon ajan. Opettajat ohjaavat oppilaita järjestelyissä.

– Järjestelyä jatketaan jos se toimii hyvin, rehtori Laura Tenhusen kertoo. Muussa tapauksessa harkitaan muiden koulujen ruokasalien käyttöä. Liikuntatuntien osalta mietimme järjestelyitä opettajien kanssa.

Koulun tilavaraukset joudutaan perumaan jouluun asti. Harjurinteen koulu ottaa yhteyttä tilavarauksia tehneisiin.

Oppilaita, opiskelijoita ja huoltajia informoidaan tilanteesta Wilman kautta. Loviisan kaupunki tiedottaa asiassa lisää heti kun lisätietoa on saatavilla.