Orsakerna till takraset i Harjurinteen koulu reds ut

Natten till tisdagen rasade cirka 60 kvadratmeter innertak i matsalen i den nya delen av Harjurinteen koulu i Lovisa. Staden undersöker orsaken till raset och även räddningsmyndigheterna är inkopplade. Byggbolaget Skanska som har byggt huset har kallats till platsen.

Taket som rasade tisdagen den 20.11.2018 fanns ovanför matsalens korridor. Innertakets konstruktioner har dragit med sig takskivor, isoleringsmaterial, elektronik och rör. En liten mängd vatten har läckt på golvet från ett söndrigt värmerör. Skolan är stängd av säkerhetsskäl och orsaken till händelsen utreds.

Matsalen har använts av cirka 170 elever och gymnasiestuderande samt deras lärare. Elever och studerande transporteras med buss till Edupolis lokaler för lunch åtminstone denna vecka. Lärarna handleder eleverna.

– Det här arrangemanget fortsätter om det fungerar bra, säger rektor Laura Tenhunen. I annat fall överväger vi att använda andra skolors matsalar. Hur gymnastiktimmarna ordnas funderar vi på med lärarna.

Alla lokalreservationer i skolans nya del måste inhiberas fram till jul. Harjurinteen koulu kontaktar dem som har gjort reservationer.

Elever, studerande och vårdnadshavare informeras om situationen via Wilma. Lovisa stad informerar om händelsen genast då det finns något nytt att berätta.