Pelimannimusiikkia Viirilän kotiseutumuseon avajaiskonsertissa 5.7.2020

Tupa Viirilän museossa Stugan i Virböle museum

Viirilän kotiseutumuseo avaa taas ovensa heinäkuussa. Sunnuntaina 5. heinäkuuta klo 14 saadaan kuulla seudun omia sävelmiä Leeni Hämysen ja Ruusu Saksion ulkoilmakonsertissa.

pelargonioita vanhalla kuistilla
Tunnelmallinen museo on auki heinäkuussa.

Nämä kaksi nuorta naispelimannia soittavat ja laulavat vanhoja suomalaisia kansansävelmiä kulkien 1800-luvun Ruotsinpyhtäältä Kaustiselle ja jopa Karjalaan saakka. Mukana sävelmiä mm. Ruotsinpyhtäällä ja Lapinjärvellä 1800-1900-luvun taitteessa vaikuttaneilta viulupelimanneilta Jonas Johanssonilta ja Hans Hanssonilta.

Kukko ja kaksi kanaa makaavat ruoholla
Viirilän museokanat

Viirilän kotiseutumuseo on tunnelmallinen pieni museo Länsi-Kymen kulttuuritien varrella. Se on Loviisan kaupungin museon kesäkohde, ja se palvelee tuttuun tapaan heinäkuun aikana tiistaista sunnuntaihin klo 11–16. Kesäkauden aikana museon pihapiirissä asustelee pieni kanaparvi.

Jos et vielä ole vieraillut Loviisan kaupungin pienimmässä museossa, kannattaa suunnata sinne tänä kesänä! Viirilän kotiseutumuseo kuuluu Loviisan helmiin ja on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Museon pihapiirissä kävijä pääsee tutustumaan entisajan rakennuksiin ja talonpoikaisesineistöön. Naapurissa sijaitsee kyläkauppa, josta voi hakea jäätelöt tai piknikeväät.

Kotiseutumuseo on perustettu Gräggas-nimisen tilan pihalle, jonka sisarukset Else ja Florence Henriksson luovuttivat kunnalle 1960-luvun alussa. Museon pikkutuvassa asuttiin vielä 1950-luvulla. Päärakennus on peräisin 1700-luvulta, ja se on siirretty paikalleen 1880-luvulla. Pihapiiriin kuuluu myös savusauna, liiteri ja luhtiaitta. Museon esineistö on kerätty seudulta. Kokoelmiin kuuluu noin 3000 maatalouteen ja arkielämään liittyvää esinettä.

Viirilän kotiseutumuseo

Höjmossantie 4, Kuninkaankylä

Konserttiin ja museoon on vapaa pääsy

Auki 1.–31.7.2020 ti–su 11–16