Talvi kutsuu kaikkia liikkumaan – Ladut ovat hiihtokunnossa!

Loviisan hiihtoladut hemmottelevat taas hiihtäjiä ja ovat valmiina palvelemaan hiihtokansaa. Nyt pääsee hiihtämään myös Urheilupaviljongin vanhaa reittiä, joka oli hetken poissa käytöstä (7,5 km ja 10 km).

HUOM! Urheilupaviljongin hiihtolenkkejä (7,5 km ja 10 km) latuja ei ajeta perjantaina 27.1.2023 vähäisen lumen vuoksi.

Loviisan kaupungin jääradat ovat suljettu toistaiseksi jään sulamisen takia. Maa on osittain näkyvissä eikä luisteleminen ole turvallista!

Seuraillaan tilannetta ja päivitetään infoa tarvittaessa.

Lasten kulttuuriviikot Loviisassa

Lasten kulttuuriviikkoja vietetään jo 41. kerran, ja tällä kertaa teemalla luonto ja ympäristö.

Luvassa on monipuolinen ohjelmakattaus kulttuuri- ja taideohjelmaa esitysten, työpajojen ja tapahtumien muodossa Kymenlaakson ja Loviisan alueella. Luvassa on kaikille avointa ohjelmaa, mutta myös suoraan kouluille tarjottuja erilaisia pajoja.

Lasten kulttuuriviikoilla on oma sivusto. Aiempina vuosina ohjelmatarjontaa on totuttu seuraamaan kotiin jaettavista ohjelmalehtisistä, mutta jo parin viimeisen vuoden tapaan ohjelma löytyy nettisivustolta www.lastenkulttuuriviikot.fi. Ohjelma on ollut nähtävillä sivustolla 11.2. alkaen. Sieltä löytyvät lisäksi osallistumislinkit verkkotapahtumiin, Lasten kulttuuriviikkojen yhteistyökumppanit ja julistekilpailun näyttelytyöt.

Lasten kulttuuriviikkojen digiohjelmia on tarjolla Kymenlaakson ja Loviisan alueen päiväkoteihin, esiopetukseen ja kouluihinkin. Koteihin katsottavaksi löytyy monenlaista ohjelmaa, joissa on mukana kuntakohtaisia ohjelmia sekä kaikille kunnille yhteisesti suunnattuja ohjelmia.

Jalkakäytävien talvikunnossapito onnistuu vain yhteistyöllä

Loviisan kaupungin rakennusvalvonta haluaa muistuttaa asukkaita jalkakäytävien talvikunnossapidosta.

Olemme saaneet palautetta jalkakäytävien kunnosta, joten tarkistimme tilanteen ja teimme katselukierroksen 16.1.2023. Havaitsimme, että loskasta ja jäästä johtuen, jalkakäytävät olivat käyttökelvottomia, koska kiinteistöille kuuluvien lumien ja jään poistaminen on tekemättä.

Loviisan kaupungin kulttuuripalveluiden erityisavustus Asuntomessujen aikaisille tapahtumille

Loviisassa järjestetään Asuntomessut 7.7.–6.8.2023. Haluatko olla mukana tekemässä Loviisan asuntomessukesää ja järjestää tapahtuman messujen aikana? Loviisan kulttuuripalvelut jakaa kokonaisharkintansa mukaan erisuuruisia tapahtuma-avustuksia messujen aikana järjestettäville tapahtumille. Tapahtumien kohderyhmät ovat asuntomessukävijät ja muut matkailijat sekä loviisalaiset. Tarkoitus on edistää myönteistä kuvaa kaupungista luovana, viihtyisänä ja tapahtumarikkaana asuinympäristönä. Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä, mutta kuitenkin niin, että viimeinen hakupäivä on 30.4.2023. Avustuksia myönnetään sen mukaan, kuinka pitkälle talousarvion mukaista rahoitusta riittää.

Runsaat 300 vastasi taideohjelman asukaskyselyyn

Loviisaan on tekeillä taideohjelma, jonka avulla pyritään löytämään uusia tapoja tuoda kulttuuria, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä osaksi loviisalaisten arkea. Tavoitteena on lisäksi kohottaa asuin- ja elinympäristön laatua ja viihtyisyyttä sekä tunnistaa Loviisan alueelle kulttuurihistoriallisesti merkitykselliset osa-alueet.

Loviisan kaupunki kutsuu kyläiltaan Valkossa 14.2.2023 – Osallistu ja vaikuta!

Valkossa järjestetään kyläilta tiistaina 14.2.2023 kello 18–20 Valkon monitoimitalossa (kirjasto) osoitteessa Pitkäniityntie 62, 07910 Valko. Kyläillat tarjoavat mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja mietteitä suoraan kaupungin edustajille. Illan aikana on lisäksi tarkoitus keskustella Valkon alueen vahvuuksista. Saat myös kuulla uutisia Valkon ja kaupunkiorganisaation ajankohtaisista asioista. Kahvia on totta kai tarjolla! Kyläiltaan voi osallistua myös etänä. Tervetuloa!