Talousarvio ja museon sisäänpääsymaksut hyvinvointilautakunnassa 9.10.2019

Hyvinvointilautakunta käsittelee kokouksessaan 9.10.2019 ensi vuoden talousarvioehdotusta ja taloussuunnitelmaa 2020–2022. Esityslistalla on myös ehdotus Loviisan kaupungin museon muuttamisesta pääsymaksulliseksi.

Hyvinvointilautakunnan vastuualueeseen kuuluvat muun muassa liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, kulttuuripalvelut, museopalvelut ja kirjastopalvelut. Talousarvioehdotuksessa esitetään säästöinä muun muassa, että Tesjoen kirjasto ja asiamiesposti lakkautetaan 1.1.2020 alkaen, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan avustuksia supistetaan yhteensä 10 000 eurolla ja Almintalon ja Koskenkylän nuorisotilan vuokrasopimuksia ei enää jatketa.

Loviisan kaupungin museo luopui sisäänpääsymaksuista Komendantintalossa 2013. Opastettavilta aikuisryhmiltä peritään opastusmaksu. Nyt hyvinvointilautakunnalle esitetään Komendantintalon sisäänpääsymaksujen palauttamista. Ehdotuksen mukaan pääsymaksu olisi aikuisilta 5 euroa ja alennettu pääsymaksu 3 euroa. Perjantaisin sisäänpääsy museoon olisi maksuton. Myös opastusmaksuja korotettaisiin.

Hyvinvointilautakunnan esityslista 9.10.2019