Ehdota Loviisan kulttuuripalkinnon 2022 saajaa

Kenelle sinun mielestäsi tulisi antaa Loviisan kulttuuripalkinto 2022? Anna oma ehdotuksesi maanantaihin 17.10.2022 mennessä.

Loviisan kulttuuripalkinto on 2022 kolmannen kerran jaettava huomionosoitus toimijalle – yksityishenkilölle, yhdistykselle tai ryhmälle – jonka teko tai toiminta on vaikuttanut erityisen merkittävästi Loviisan kulttuurielämään tai nostanut Loviisaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti esille. Vuonna 2021 Loviisan kulttuuripalkinnon sai elokuvateatteri ja kulttuurikeskus Kino Marilynin yrittäjä Sini Hakkarainen-Suonpää.

Miten voittaja valitaan?

Loviisan kulttuuripalkinto voidaan myöntää Loviisassa kirjoilla olevalle yksityishenkilölle, Loviisaan rekisteröidylle yhdistykselle tai loviisalaisista koostuvalle ryhmälle.

  • Kulttuuripalkinnon saamisen edellytyksenä on, että teko, toiminta, tulos tai prosessi jollakin kulttuurin alueella on vaikuttanut erityisen merkittävästi Loviisan kulttuurielämään tai nostanut Loviisaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti esille.
  • Hyvinvointilautakunta päättää kulttuuripalkinnon myöntämisestä ja määrittää vuosittain kulttuuripalkinnon suuruuden.
  • Kulttuuripalkinto voidaan jättää jakamatta, jollei mikään teko tai toiminta erottaudu riittävän selvästi tai palkinnon saajasta tule yksimielisyyttä tai jos hyvinvointilautakunta näin päättää.
  • Kulttuuripalkinto myönnetään vain kerran samoista ansioista.
  • Kuka tahansa muu kuin hyvinvointilautakunnan jäsen voi ehdottaa kulttuuripalkinnon saajaa tai saajia perusteluineen.
  • Loviisan kulttuuripalkinnon saaja julkistetaan vuosittain itsenäisyyspäiväjuhlassa tai muussa hyvinvointilautakunnan päättämässä arvokkaassa tilaisuudessa.

Miten ehdotan kulttuuripalkinnon saajaa?

Voit ehdottaa kulttuuripalkinnon saajan tämän linkin kautta: Ehdota kulttuuripalkinnon 2022 saajaa!

Voit myös toimittaa kirjallisen ehdotuksen tai ehdotukset kaupungin kirjaamoon: Lovinfo, Mariankatu 12 A, PL 77, 07901 Loviisa maanantaihin 17.10.2022 kello 15 mennessä tai sähköpostitse: kulttuuri@loviisa.fi.

Lisätietoja

Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh. 040 568 4138, leif.eriksson@loviisa.fi

Kuvaaja: zoe pappas/pexels