Föreslå kulturpristagare 2022

Vem tycker du borde få Lovisa kulturpris 2022? Ge ditt förslag senast måndag 17.10.2022.

Kulturpriset som nu delas ut för tredje gången är ämnat att uppmärksamma gärning eller verksamhet som avsevärt främjat kulturlivet i Lovisa eller lyft fram Lovisa nationellt eller internationellt. Ifjol gick priset till Sini Hakkarainen-Suonpää, företagaren som driver biografen och kulturcentrumet Kino Marilyn.

Hur utses vinnaren?

Lovisa stads kulturpris kan beviljas till en privatperson som är skriven i Lovisa, till en förening som är registrerad i Lovisa eller till en grupp som består av lovisabor.

  • En förutsättning för att få kulturpriset är att gärningen, verksamheten, resultatet eller processen har inverkat särskilt anmärkningsvärt på något kulturområde i Lovisas kulturliv eller har lyft fram Lovisa på nationell eller internationell nivå.
  • Välfärdsnämnden beslutar om beviljandet av kulturpriset och bestämmer årligen storleken av kulturpriset.
  • Kulturpriset delas inte ut om ingen gärning eller verksamhet är tillräckligt anmärkningsvärd eller om man inte blir enhälliga i beslutet om pristagaren eller ifall välfärdsnämnden så beslutar.
  • Kulturpriset beviljas endast en gång för samma meriter.
  • Vem som helst annan än välfärdsnämndens ledamot kan ge förslag till kulturpristagare med motiveringar.
  • Lovisa kulturpristagare offentliggörs årligen på självständighetsdagsfesten eller på någon annan högtidlig tillställning som välfärdsnämnden bestämt.

Hur ger jag mitt förslag?

Du kan föreslå kulturpristagare via denna länk: Föreslå kulturpristagare 2022

Du kan även skicka eller lämna in ett skriftligt förslag till stadens registratur: Lovinfo, Mariegatan 12 A, PB 77, 07901 Lovisa senast på fredag måndag 17.10.2022 klockan 15 eller per e-post: kulttuuri@loviisa.fi.

Mer information

Chef för kultur- och fritidsväsendet Leif Eriksson, tfn 040 568 41 38, leif.eriksson@loviisa.fi

Bild: zoe pappas/pexels