Komendantintalon katto uusitaan – museo on avoinna normaalisti koko kesän

Komendantintalo Kommendantshuset

Loviisan kaupunginmuseon Komendantintalon katto on huonossa kunnossa ja koko peltikatto uusitaan kesän aikana.

Museo on avoinna koko kesän normaalisti, mutta kolmas kerros on yleisöltä suljettu. Sen sijaan museokävijät pääsevät tänä kesänä poikkeuksellisesti museon kellariin, jossa voi tutustua 1700-luvun kiviholveihin ja Inari Porkan taideinstallaatioon ”Museon uni”.

Nykyinen katto on todennäköisesti 1950-luvulta tai 1960-luvun alusta, jolloin rakennus korjattiin museoksi. Vuonna 1904 perustettu museo siirtyi Komendantintaloon vuonna 1962.

Komendantintalo on rakennettu vuonna 1755, ja se on yksi Loviisan vanhimmista taloista. 1700-luvulla se toimi Ruotsin armeijan komendantin virka-asuntona.

Historiallisen rakennuksen korjaukset tehdään Itä-Uudenmaan aluevastuumuseon, eli Porvoon museon valvonnassa. Porvoon museon puolesta asiaa hoitaa korjausasiantuntija Fredrik Andersson. Uusi katto rakennetaan vanhan mallin mukaan, ja Komendantintalon ulkoasu säilytetään mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan.

Urakka alkaa 13.6.2022 telineiden pystyttämisellä, ja varsinainen peltityö alkaa juhannusviikolla. Urakan on tarkoitus valmistua elokuun loppuun mennessä. Työt tekee Pellista Oy, ja Loviisan kaupungin projektista vastaa tilapäällikkö Päivi Turunen.

Komendantintalo, Puistokatu 2, 07900 Loviisa

Avoinna kesä-elokuu ti–su klo 11–17, maanantaisin suljettu

Esillä nyt: Fragile – Raatihuoneen taideaarteet evakossa

Komendantintalon verkkosivusto