Valkon päiväkodin uudet tilat sijoitetaan vanhan päiväkotirakennuksen viereen

Valkon päiväkoti

Loviisan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 19.4.2023 kasvatus- ja sivistyslautakunnan ehdotuksen sijoittaa Valkon päiväkodin uudet tilat vanhan päiväkotirakennuksen viereen. Näin ollen tilaelementtirakennuksen tavoitehinta on 1,36 miljoonaa euroa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös uusien tilojen hankesuunnitelman ja myönsi hankkeelle 258 000 euron lisämäärärahan. Vuoden 2023–2025 investointisuunnitelmassa hankkeelle oli varattu 1,1 miljoonaa euroa.

Valkon päiväkodissa ilmeni kosteusongelmia vuoden 2021 lopussa. Eri vaiheiden jälkeen kattavat rakennetutkimukset päästiin toteuttamaan kesälomalla 2022 ja niiden perusteella varmistui uusien tilojen tarve syyskuussa 2022. Sen jälkeen rakennusta on ylipaineistettu ilmanvaihdon avulla, jolloin ilmavuodot sisäänpäin minimoituvat.

– Asialla on luonnollisesti kiire ja kilpailutus pyritään aloittamaan viipymättä. Tämän tyyppisen rakennuksen toimitusaika on kuudesta kuukaudesta ylöspäin, toteaa elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen projektinjohtopäällikkö Ulf Blomberg.

– Olemme todenneet nykyisen pihan toimivaksi ja on hienoa, että sen käyttöä voidaan jatkaa. Henkilökunta on myös osallistunut aktiivisesti hankesuunnitelman laatimiseen, eli toivotaan että tämä murhenäytelmä saa vielä onnellisen lopun, sanoo Valkon varhaiskasvatusyksikön johtaja Lena Rosenqvist-Huhtanen.