Julmarknad på Lovisa torg torsdagen 8.12.2022

Den sista marknaden på Lovisa torg för i år, julmarknaden, hålls på torsdagen 8.12.2022 klockan 7–16. Det ordnas gratis busstransporter till marknaden. Marknaden inverkar på områdets trafik och parkeringsarrangemang från och med kl. 4 på torsdag morgon. Torget är stängt på självständighetsdagen 6.12.

Lovisa stad delar ut gratis halkskydd för skorna åt 70 år fyllda invånare

Seniorerna i Lovisa har igen denna vinter möjlighet att få gratis halkskydd för skor. Alla 70 år fyllda invånare kan hämta ett par gratis, så länge man inte hämtat ett par redan tidigare år. Halkskydden kan hämtas vardagar klockan 9–12 från grundtrygghetscentralens seniorservice på adressen Öhmansgatan 4, dörr A1, 07900 Lovisa. I motsats till tidigare år så behöver man inte meddela om att man är på väg. Halkskydden kan också hämtas från biblioteksbussen. Halkskydden delas ut åt de hundra första.

Självständighetsdagen i Lovisa 6.12.2022

Självständighetsdagen firas i Lovisa 6.12.2022 traditionsenligt med självständighetsdagsfest i Societetshuset klockan 14. Uppvaktning vid hjältegravarna och gudstjänster ordnas runtom i Lovisa.

Presentationstillfälle om förbättring av riksväg 6 ordnas i Lappträsk 30.11.2022

Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM-centralen) ordnar ett presentationstillfälle om kommande förbättring av riksväg 6 på sträckan Forsby – Kouvola. Tillfället ordnas onsdag 30.11 klockan 17 i Civiltjänstcentralen i Lappträsk, Sjökullavägen 97, 07810 Ingermansby. Vid presentationstillfället kan man bekanta sig med utkasten till planen samt ge respons. Tillfället är öppet för områdets alla invånare, markägare och andra intressenter.

Kunderna gav toppbetyg åt Lovisa seniortjänsters serviceboendet Lyckan och hemvård

Institutet för hälsa och välfärd (THL) har publicerat resultatet från en nationell enkät om kundnöjdheten i seniortjänsterna som utfördes våren 2022. Över 2800 offentliga och privata enheter runt om i landet deltog. Serviceboendet Lyckan i Pernå kyrkoby hade den nionde högsta kundnöjdheten i hela landet. Hemvårdens poäng hörde till den regionala toppen. Tack till personalen för ert utmärkta arbete!