Ehdota jotain mitä Loviisa tarvitsee – kaupunki toteuttaa suosituimman idean 20 000 eurolla

Loviisassa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia, jossa asukkaat voivat uudella tavalla vaikuttaa siihen miten yhteisiä verovaroja käytetään. Asukkailta pyydetään nyt ensiksi ehdotuksia millaisiin projekteihin 20 000 euron budjettivaroja voisi käyttää. Ehdotuksia voi jättää 28.2.2023 asti. Ideavaiheen jälkeen asiantuntijat arvioivat ehdotusten toteuttamiskelpoisuuden. Ehdotukset, jotka todetaan täyttävän asetetut vaatimukset, julkaistaan viimeistään alkukesästä, jolloin asukkaat pääsevät äänestämään toteutettavaa projektia.

Loviisan kaupungin kulttuuripalveluiden erityisavustus Asuntomessujen aikaisille tapahtumille

Loviisassa järjestetään Asuntomessut 7.7.–6.8.2023. Haluatko olla mukana tekemässä Loviisan asuntomessukesää ja järjestää tapahtuman messujen aikana? Loviisan kulttuuripalvelut jakaa kokonaisharkintansa mukaan erisuuruisia tapahtuma-avustuksia messujen aikana järjestettäville tapahtumille. Tapahtumien kohderyhmät ovat asuntomessukävijät ja muut matkailijat sekä loviisalaiset. Tarkoitus on edistää myönteistä kuvaa kaupungista luovana, viihtyisänä ja tapahtumarikkaana asuinympäristönä. Hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä, mutta kuitenkin niin, että viimeinen hakupäivä on 30.4.2023. Avustuksia myönnetään sen mukaan, kuinka pitkälle talousarvion mukaista rahoitusta riittää.

Lisätuloja tilojen lyhytaikaisella vuokrauksella – tilaisuus Raatihuoneella 19.1. ja webinaari 25.1.2023

Cursor Oy:n / Visit Kotka-Haminan ja Loviisan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa ”Airbnb:llä lisätuloja arkeen – Näin muutat tyhjäkäytöllä olevan tilan kulusta lisätuloiksi” on tarjolla tietoa ja kokemuksia majoitustilojen lyhytaikaisesta vuokrauksesta. Tule paikalle Loviisan Raatihuoneelle torstaina 19.1. kello 18.00–19.30 tai osallistu webinaarin 25.1.2023 kello 18.00–19.30.

Avoimet ovet Raatihuoneella 12.1.2023

Tervetuloa tutustumaan äskettäin kunnostettuun Loviisan raatihuoneeseen torstaina 12.1.2023 kello 14–18. Paikalla on henkilökuntaa esittelemässä tiloja. Lisäksi tarjolla on kahvia ja pikkupurtavaa.

Joulumarkkinat torstaina 8.12.2022 Loviisan torilla

Loviisan torin tämän vuoden viimeiset markkinat, joulumarkkinat, järjestetään torstaina 8.12.2022 kello 7–16. Ilmaisia markkinakuljetuksia järjestetään linja-autoilla. Markkinat vaikuttavat torin ja sen ympäristön liikenteeseen ja pysäköintiin torstaiaamusta kello 4 lähtien. Itsenäisyyspäivänä 6.12. tori on suljettu.

Loviisan kaupunki jakaa ilmaisia liukuesteitä kenkiin 70 vuotta täyttäneille

Loviisan senioreilla on nyt jälleen mahdollisuus saada liukuesteitä kenkiin ilmaiseksi. 70 vuotta täyttäneet asukkaat voivat hakea ilmaiseksi parin liukuesteitä, ellei ole niitä aiempina vuosina jo hakenut. Liukuesteet voi hakea arkisin kello 9–12 Loviisan perusturvakeskuksen senioripalveluista osoitteesta Öhmaninkatu 4, ovi A1, 07900 Loviisa. Aiemmista vuosista poiketen hausta ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Liukuesteitä voi myös noutaa kirjastoautosta. Liukuesteitä jaetaan sadalle ensimmäiselle.