Loviisan kulttuurikylpy – SKAPA-hanke alkaa

Loviisan kaupungin kulttuuripalveluille on myönnetty 80 000 euroa Svenska kulturfondenin SKAPA-hankerahaa vuodelle 2023. Tarkoitus on kartoittaa mahdollisuuksia lisätä lasten ja nuorten osallistujamäärää taidekasvatuksessa ja samalla nostaa esille taidekasvatuksen osuutta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Loviisan kulttuurikylpy ja SKAPA-hanke pyrkii vahvistamaan lasten ja nuorten hyvinvointia parantamalla taidekasvatuksen saatavuutta niin, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi osallistua taideopetukseen.

Minkälainen on tulevaisuuden Loviisa kestävän kehityksen ja vihreän infrastruktuurin näkökulmasta?

Loviisan kaupungin elinkeino- ja infrastruktuurikeskus järjestää vihreää infrastruktuuria koskevan tiedotus- ja koulutustilaisuuden 18.4.2023 klo 16.30–18.30 Seurahuoneella.

Vihreä infrastruktuuri lisää kaupunkialueiden ilmastokestävyyttä ja auttaa kaupunkeja sopeutumaan muuttuvan ilmaston haasteisiin. Vihreä infrastruktuuri sisältää sekä luonnontilaiset alueet, kuten metsät ja purot, että rakennetut viheralueet, kuten puistot, viherkatot ja hulevesirakenteet.

Katutaidetta Loviisassa keväällä

Loviisan pääkirjastossa järjestetään katutaidenäyttely 6.3.-21.4.2023, jossa on esillä valokuvia eri puolilta maailmaa. Loviisan kansalaisopiston pihalla järjestetään toukokuussa myös kolme non-stop spraymaalaustyöpajaa. Tervetuloa!

Tule kesätöihin Loviisan kaupungille kesällä 2023!

Loviisan kaupungin kesän 2023 kesätyöpaikat ovat nyt haettavissa. Kesätyöpaikkoja on tarjolla erikseen 18 vuotta täyttäneille ja 16 vuotta täyttäneille. Lisäksi 14–15-vuotiaille on tarjolla paikkoja työelämään tutustumisjaksoilla. Paikkoja voi hakea Kuntarekryn verkkosivuston kautta tai kirjeitse. Hakuaika päättyy lauantaina 18.3. kello 15. Varhaiskasvatuksen 14–15-vuotiaden paikat julkaistiin muita myöhemmin ja niitä voi hakea 31.3. asti. Sosiaali- ja terveysalan kesätyöpaikat ovat siirtyneet hyvinvointialueelle.

Valmistaudu veneilykauteen – Varaa tai luovuta venepaikkasi ajoissa!

Suomenlahden rannalla sijaitseva Loviisan kaupunki tarjoaa hienot puitteet vesillä liikkumiseen. Veneilijöiden käytössä on yhteensä noin 550 vuokrattavaa venelaituripaikkaa kahdeksassa eri paikassa. Venepaikkoja voi vuokrata Loviisan kaupungin sähköisen Julius-varausjärjestelmän kautta 3.4.–31.10.2023 välisenä aikana.