Kiitos hienosta talvesta – Kevättä kohti yhdessä

Talvi on kohta takana ja yhteinen kevät edessä. Loviisan kaupungin infrastruktuuriosasto haluaa kiittää kaikkia tästä talvesta. Upea nähdä, miten niin monet ovat löytäneet tänä talvena Loviisan kaupungin laduille hiihtämään ja jääkentille pelaamaan ja pyörähtelemään. Iloisia ilmeitä on nähty niin laduilla kuin jääkentilläkin.

Loviisan kulttuurikylpy – SKAPA-hanke alkaa

Loviisan kaupungin kulttuuripalveluille on myönnetty 80 000 euroa Svenska kulturfondenin SKAPA-hankerahaa vuodelle 2023. Tarkoitus on kartoittaa mahdollisuuksia lisätä lasten ja nuorten osallistujamäärää taidekasvatuksessa ja samalla nostaa esille taidekasvatuksen osuutta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa. Loviisan kulttuurikylpy ja SKAPA-hanke pyrkii vahvistamaan lasten ja nuorten hyvinvointia parantamalla taidekasvatuksen saatavuutta niin, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi osallistua taideopetukseen.

Kevät lähestyy, pian kesäravintoloiden terassit aukeavat ja musiikkia soitetaan ulkotiloissa – Loviisassa odotetaan erityisen vilkasta kesäsesonkia

Ympäristönsuojelutoimisto muistuttaa ravintoloita ja muita tapahtumajärjestäjiä siitä, että meluilmoitus on tehtävä niistä illoista, kun musiikkia soitetaan ulkona ilta-aikaan. Kuten ennenkin, ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin, viimeistään 30 päivää etukäteen. Nyt on siis aika laittaa orkesterilista kuntoon ja jättää meluilmoitus ympäristönsuojelutoimistolle. Silloin ympäristönsuojeluviranomaiset ehtivät tehdä päätöksiä hyvissä ajoin ennen ensimmäisten tapahtumien järjestämistä.

Minkälainen on tulevaisuuden Loviisa kestävän kehityksen ja vihreän infrastruktuurin näkökulmasta?

Loviisan kaupungin elinkeino- ja infrastruktuurikeskus järjestää vihreää infrastruktuuria koskevan tiedotus- ja koulutustilaisuuden 18.4.2023 klo 16.30–18.30 Seurahuoneella.

Vihreä infrastruktuuri lisää kaupunkialueiden ilmastokestävyyttä ja auttaa kaupunkeja sopeutumaan muuttuvan ilmaston haasteisiin. Vihreä infrastruktuuri sisältää sekä luonnontilaiset alueet, kuten metsät ja purot, että rakennetut viheralueet, kuten puistot, viherkatot ja hulevesirakenteet.

Aprillimarkkinat Loviisan torilla tiistaina 4.4.2023

Loviisan kaupunki järjestää aprillimarkkinat tiistaina 4.4. kello 7–16 Loviisan torilla. Toripaikat markkinoille myydään kello 6.30 alkaen Forumin toisessa kerroksessa (Brandensteininkatu 13). Paikat myydään tulojärjestyksessä.
Torin lisäksi markkina-alueeseen kuuluvat torin pysäköintialueet ja torin vieressä olevat osat Brandensteininkadusta. Pitkäaikainen pysäköinti torin pysäköintialueella on markkinoiden takia kielletty maanantaista 3.4. kello 22 alkaen, joten autoja ei voi jättää yöksi pysäköintiruutuihin. Markkinajärjestelyt sulkevat kadut jo varhain tiistaiaamuna, noin kello 4. Kadut avataan liikenteelle viimeistään kaksi tuntia markkinoitten päättymisen jälkeen, noin kello 18. Valkoon menijöille on korvaava linja-autopysäkki Sibeliuksenkadulla.

Loviisan kaupunki järjestää markkinakuljetuksia Loviisan torille.

Loviisan kaupunki haluaa tukea yhdistyksiä ympäristön suojelussa – Avustusten haku on käynnissä!

Loviisan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunta myöntää avustuksia rekisteröityneille yhdistyksille ympäristöä suojeleviin kehittämiskohteisiin. Avustuksella halutaan auttaa mahdollisimman monia yhdistyksiä toteuttamaan ympäristöä suojelevaa toimintaa ja kehittämään sitä. Se voi liittyä esimerkiksi tiedon jakamiseen ympäristön tai lähiluonnon monimuotoisuudesta – luennot, tutkimukseen ympäristöstä tai vaikkapa kukkakeitaan rakentamisesta pölyttäjiä varten. Vesistöistä on myös huolehdittava, joten avustusta voi hakea esimerkiksi järven kunnostamiseen. Myös haitallisen vieraslajin kitkemistalkoisiin voi saada avustusta. (Kuvassa)

Katutaidetta Loviisassa keväällä

Loviisan pääkirjastossa järjestetään katutaidenäyttely 6.3.-21.4.2023, jossa on esillä valokuvia eri puolilta maailmaa. Loviisan kansalaisopiston pihalla järjestetään toukokuussa myös kolme non-stop spraymaalaustyöpajaa. Tervetuloa!

Vaalipaneeli Loviisassa 16.3.2023 kello 18:30

Pohjola-Norden – liiton Loviisan paikallisyhdistys järjestää vaalipaneelin 16.3.2023 klo 18:30 Uudenmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaille julkisen kaksikielisen vaalikeskustelutilaisuuden, jonka teemana on pohjoismainen yhteistyö ja sen viitearvo yhteiskuntamme kehityksestä päätettäessä. Yleisötilaisuus pidetään Loviisan Seurahuoneella kello 18:30. Tervetuloa!