Rakennusjärjestys on muuttunut aurinkopaneeleiden osalta

Maankäyttö- ja rakennuslain 14. § mukaan kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla. Rakennusjärjestyksessä annetaan paikallisista oloista johtuvat suunnitelmallisen ja sopivan rakentamisen, kulttuuri- ja luonnonarvojen huomioon ottamisen sekä hyvän elinympäristön toteutumisen ja säilyttämisen kannalta tarpeelliset määräykset.
Kaupunginvaltuusto hyväksyi Loviisan kaupungin rakennusjärjestyksen 9.4.2014 ja se tuli voimaan 31.5.2014.
Koko rakennusjärjestyksen päivitys tulee olemaan lähivuosien asia vireillä olevan maankäyttö- ja rakennuslain kokonaistarkastelun seuraamuksena, joten nyt tehdään vain muutos, joka koskee aurinkopaneeleiden asennusta rakennukseen tai rakennelmiin.

Talvi kutsuu kaikkia liikkumaan – Ladut ovat hiihtokunnossa!

Loviisan hiihtoladut hemmottelevat taas hiihtäjiä ja ovat valmiina palvelemaan hiihtokansaa. Nyt pääsee hiihtämään myös Urheilupaviljongin vanhaa reittiä, joka oli hetken poissa käytöstä (7,5 km ja 10 km).

HUOM! Urheilupaviljongin hiihtolenkkejä (7,5 km ja 10 km) latuja ei ajeta perjantaina 27.1.2023 vähäisen lumen vuoksi.

Loviisan kaupungin jääradat ovat suljettu toistaiseksi jään sulamisen takia. Maa on osittain näkyvissä eikä luisteleminen ole turvallista!

Seuraillaan tilannetta ja päivitetään infoa tarvittaessa.

Jalkakäytävien talvikunnossapito onnistuu vain yhteistyöllä

Loviisan kaupungin rakennusvalvonta haluaa muistuttaa asukkaita jalkakäytävien talvikunnossapidosta.

Olemme saaneet palautetta jalkakäytävien kunnosta, joten tarkistimme tilanteen ja teimme katselukierroksen 16.1.2023. Havaitsimme, että loskasta ja jäästä johtuen, jalkakäytävät olivat käyttökelvottomia, koska kiinteistöille kuuluvien lumien ja jään poistaminen on tekemättä.

Lisätuloja tilojen lyhytaikaisella vuokrauksella – tilaisuus Raatihuoneella 19.1. ja webinaari 25.1.2023

Cursor Oy:n / Visit Kotka-Haminan ja Loviisan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa ”Airbnb:llä lisätuloja arkeen – Näin muutat tyhjäkäytöllä olevan tilan kulusta lisätuloiksi” on tarjolla tietoa ja kokemuksia majoitustilojen lyhytaikaisesta vuokrauksesta. Tule paikalle Loviisan Raatihuoneelle torstaina 19.1. kello 18.00–19.30 tai osallistu webinaarin 25.1.2023 kello 18.00–19.30.

Svartholman kesäkahvilalle haetaan yrittäjää kesiksi 2023–2025

Loviisan kaupunki hakee ravintola-alan yrittäjää vuokralaiseksi Svartholman kesäkahvilaan kesäkausiksi 2023–2025. Ensimmäisen kesäkauden (2023) yrittäjä toimii koeajalla. Kirjallinen sitova tarjous liitteineen pyydetään lähettämään 9.1.2023 klo 12.00 mennessä. Loviisan kaupunki tekee päätöksen yrittäjästä tammikuun 2023 aikana.

Mainostaulut uudelleen käsittelyyn

Loviisan kaupungin elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta tulee uudelleen käsittelemään ja tarkentamaan ns. A-ständeihin liittyvät käytänteet ja veloitukset tammikuun kokouksessaan tavoitteena yhdenmukaisuus suurempien suomalaiskaupunkien kanssa samalla huomioon ottaen jalankulkijoiden esteettömän liikkumisen vaatimukset.

Järjestä tapahtuma – Loviisan kaupunki kilpailuttaa Asuntomessujen tapahtuma-alueet

Loviisan kaupunki tarjoaa tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden varata paikan tapahtuma-alueilta Tori ja Vanha ranta Asuntomessujen ajalle 7.7.–6.8.2023. Torialueella voi aloittaa jo torstaina 22.6.2023, jos haluaa. Torialue on tarkoitettu tapahtuma- ja oleskelualueeksi, jossa on ohjelmaa ja ruokapalveluita. Vanha ranta soveltuu parhaiten tori- ja markkinakauppiastoimintoihin.