Loviisassa ryhdytään kehittämään kulttuurimatkailua 

Tuulimylly Loviisan Myllyharjulla - Kvarnen på Lovisa Kvarnåsen

Loviisan kaupunki ryhtyy Loviisan matkailun uudelleenjärjestelyiden ja palvelukonseptin tehostamisen myötä kehittämään kaupungin kulttuurimatkailua.

Loviisan kaupungin matkailutoimessa matkailusihteerinä työskennellyt Lilian Järvinen on siirtynyt 1.2.2021 Loviisan kaupungin kulttuuripalveluihin työskentelemään kulttuurimatkailun tehtävien parissa nimikkeellä kulttuuri- ja matkailukoordinaattori. Hänen työpisteensä sijaitsee sivistys- ja hyvinvointikeskuksessa. Loviisan kaupungin kulttuuripalveluissa työskentelevät jo ennestään kulttuurituottajat Päivi Karppi ja Agneta Longhurst.

Loviisan kaupungin tuleva Loviisan kulttuurin ja kulttuurimatkailun edistämisohjelma sekä muun muassa Business Finlandin Culture Finland -katto-ohjelma ohjaavat jatkossa Loviisan kulttuurimatkailun sisältöä. Culture Finlandin tuotesuositukset kulttuurimatkailutuotteiksi ovat tapahtumat, käyntikohteet, kädentaidot, taideaktiviteetit, suomalainen elämäntapa, arkkitehtuuri ja design sekä ruoka. Loviisan kaupungin kulttuurin ja kulttuurimatkailun edistämisohjelmassa nousee vahvasti esille muun muassa historia, elämykset, paikallisuus ja tarinat, jotka kaikki sopivat hyvin kulttuurimatkailun teemoiksi. Yhdistämällä ja tuotteistamalla nämä teemat ja aiheet erilaisiksi kokonaisuuksiksi saadaan aikaiseksi hienoja kulttuurimatkailutuotteita ja elämyskokonaisuuksia niin kulttuuri- ja matkailualalle kuin kuluttajien ja eri ammattiharjoittajien käyttöön. Tavoitteena on tuoda matkailu ja kulttuuri lähemmäs toisiaan, jotta kaupungissa olisi kiinnostava ja monipuolinen oheistarjonta erityisesti vuonna 2023, jolloin Loviisassa järjestetään asuntomessut, mutta myös jo ennen sitä ja messuvuoden jälkeen.

– Ensimmäisenä vuonna tullaan keskittymään suunnitteluun, verkostoitumiseen ja mahdollisten rahoituskanavien löytämiseen sekä muodostetaan erilaisia pientyöryhmiä. Työryhmät muodostetaan alan yrittäjistä ja ammatinharjoittajista sekä kolmannen sektorin edustajista. Minuun saa mielellään olla myös suoraan yhteydessä, koska juuri nyt on oikea aika laittaa ideat lentämään, sanoo kulttuuri- ja matkailukoordinaattori Lilian Järvinen.

Lisätietoja:
Lilian Järvinen
kulttuuri- ja matkailukoordinaattori
puh. 0440 555 234
lilian.jarvinen@loviisa.fi